Social

”Problema obezităţii este legată de educaţie”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Joi, 07 Martie 2024, ora 21:38

0 citiri

Ministrul Sănătăţii: ”Problema obezităţii este legată de educaţie”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila FOTO Facebook/Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi seară, 7 martie, că problema obezităţii în rândul copiilor ţine de educaţie, întrucât lipseşte educaţia pentru sănătate care să îi înveţe cum să îşi apere sănătatea.

”Cred că problema obezităţii este legată de câteva aspecte. Unul, poate cel mai important, legat de educaţie. Sunt două puncte vulnerabile în pregătirea copiilor, în şcoala primară şi gimnaziu. Şi la liceu. Lipseşte educaţia pentru sănătate, care să îi înveţe cum să îşi apere sănătatea, să trăiască încât să îşi apere sănătatea, să aibă un comportament preventiv inclusiv alimentar. Iar numărul de ore de educaţie fizică e mic”, a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3.

Ministrul afirmă că avem un dezechilibru care apare din copilărie.

”Ca să poţi să discuţi ce se va întâmpla peste 5 ani, 10 ani sau 20 de ani, trebuie să adresezi aceste probleme acum”, a mai afirmat Rafila.

În ceea ce priveşte obezitatea la adulţi, Rafila afirmă că este generată de ”obiceiuri alimentare, culturale, de foarte multe ori, iar sedentarismul în mod evident contribuie la acest lucru”.

”Problema nu e obezitatea în sine, ci complicaţiile pe care le produce. Aproape jumătate din cazurile de diabet adult de tip II apar la persoane care sunt obeze şi de asemenea alte boli, boli cardiovasculare de exemplu, sunt legate direct de obezitate”, a mai declarat ministrul.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a transmis, luni, date cu privire la situaţia pacienţilor care suferă de obezitate, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Obezităţii. Potrivit specialiştilor, în România, 2 din 100 de persoane se aflau în evidenţă cu diagnosticul de obezitate în anul 2022, iar estimările arată că, la nivel mondial, 1,9 miliarde de oameni din întrega lume care vor trăi cu obezitate în 2035. De asemenea, obezitatea infantilă este una dintre cele mai grave probleme de sănătate din secolul XXI.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.