Social

”Scuzele noastre pentru marea dezamăgire pe care a produs-o primăria tuturor copiilor”

4 minute necesare pentru a citi articolul

Dacă municipiul Craiova a reușit în acest an să câștige locul al treilea al celor mai frumoase târguri de Crăciun, la polul opus se află Ploieștiul care se ”laudă” cu cel mai urât orășel al copiilor amenajat cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

European Best Destination, cel mai vizitat site turistic din Europa, a anunțat săptămâna trecută rezultatele clasamentului pentru Best Christmas Market 2023. Primele două locuri au fost ocupate de Budapesta (locul 1) și Gdansk, Polonia (locul 2), a treia poziția fiind ocupată de Craiova care a reușit să devanseze mult mai celebrul târg din capital Austriei.

Chiar dacă nu a existat o competiție oficială pentru cel mai urât astfel de târg, aleșii ploieșteni au decis singuri că în municipiul reședință a județului Prahova se află cel mai urât orășel al copiilor și chiar și-au cerut scuze pentru o astfel de performanță nedorită. Scuzele publice au fost prezentate într-o scrisoare deschisă adresată ploieștenilor, semnată de consilieri locali de la toate formațiunile politice.

În acest an, Târgul de Crăciun de la Ploiești/Orășelul Copiilor a fost amenajat la Hipodrom, o instituție aflată la ieșirea din Ploiești spre București, cumva la periferia localității, mult prea departe de centrul orașului. Pe de altă parte, orășelul este atât de sărăcăcios încât oamenii renunță să-și ducă acolo copiii. A fost comparat cu un bâlci de țară unde au fost aduse câteva tarabe acoperite cu prelată din plastic unde comercianții vând marfă (jucării) cu calitate îndoielnică sau fast food, o improvizație care pare a fi Căsuța lui Moș Crăciun și câteva carusele, aproape nimic care să aducă aminte de momentul special din an în care ne aflăm.

”Decizia unilaterala a primarului a generat o stare de nemulțumire în rândul a mii de cetățeni, majoritatea părinți, care consideră că Ploieştiul a înregistrat un trist record, acela de a avea cel mai urât Orăşel al Copiilor, respectiv cel mai urât Târg de Crăciun din țară.

De asemenea, noi, consilierii locali, aşteptăm explicaţiile reprezentaţilor Primăriei Ploieşti referitoare la modul în care au fost organizate cele două evenimente amintite mai sus şi la criteriile de selecţie şi închiriere a spaţiilor comerciale şi a celor de divertisment.

Chiar dacă nu am avut nicio implicare, le prezentăm scuzele noastre ploieştenilor pentru marea dezamăgire pe care, anul acesta, a produs-o Primăria Ploieşti tuturor copiilor”, se arată în scrisoarea trimisă ploieștenilor de aleșii locali.

Dezamăgiți de târgul de Crăciun organizat de primărie, ploieștenii au comentat ironic pe Facebook: ”numai dacă te supară copilul îl duci acolo, ca pedeapsă”, a fost comentariul unei ploieștence la informația care promova inaugurarea târgului.

”Ce dezastru, zici ca e după bombardament nuclear…sărăcie”, a comentat un altul.

Primăria Breaza a schimbat decorațiunile de Crăciun la cererea localnicilor: ”Merem la Țintirim”

Nu doar la Ploiești localnicii au criticat lipsa de inspirație a autorităților locale legate de modul în care au ales să decoreze orașul de Crăciun. În Breaza, nemulțumirea oamenilor a determinat Primăria să schimbe peste noapte ornamentele specifice sărbătorilor de iarnă amplasate pe străzi.

Într-o primă fază, din componența ghirlandelor luminoase amplasate pe stâlpii de iluminat stradal făceau parte câteva cruci care imitau fulgii de nea. Brezenii însă au comparat decorațiunile cu un cimitir. Atât de multe au fost ironiile, încât Primăria Breaza a decis să schimbe decorațiunile pentru a le face pe plac oamenilor.

”Trebuie sa te închini când treci pe acolo”, a scris un brezean la o postare pe Facebook în care erau prezentate imagini din centrul orașului Breaza cu prima serie de decorațiuni de Crăciun.

”Propun să le doneze bisericilor din Breaza, să aibă și ele cruci luminoase”, a scris altcineva.

”Merem la țințirim…?”, a comentat un alt brezean.

”N-au fost cruci, a fost doar o interpretare tendețioasă. Imaginile arată foarte clar că nu vorbeam de cruci. Erau doar niște steluțe care aveau diagonalele din culori diferite. Dacă te uitai doar la două linii, puteai să spui că sunt cruci. Oricum au fost înlocuite, tocmai din motivul acesta care s-a amplificat. Am discutat cu furnizorul și le-a înlocuit gratuit, fără niciun cost suplimentar. Pur și simplu s-a înlocuit modelul”, a declarat Bogdan Novac, primarul orașului Breaza.

Și la Brașov oamenii sunt nemulțumiți de modul în care arată Târgul de Crăciun din Piața Sfatului. Aici, problema sesizată de cetățeni care compară căsuțele din lemn cu niște cotețe acoperite ca la țară cu folie din plastic. În plus, comercianților care le-au închiriat li s-a interzis să aducă îmbunătățiri inclusiv la interior.

N-au voie nici măcar să monteze etajere care se prind în șuruburi, iar plăcile de polistiren pentru izolare termică trebuie prinse oricum altcumva, dar nu cu șurub sau cuie. În plus, scrie presa locală, Târgul de Crăciun din Piața Sfatului Brașov nu are aviz din partea ISU.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *