Social

Termenele de preaviz se suspenda

1 minute necesare pentru a citi articolul

Presedintele Klaus Iohannis a semnat marti decretul privind prelungirea cu 30 de zile a starii de urgenta instituite in data de 16 martie.

Intre altele, decretul prevede ca termenele de preaviz in cazul demisiei se suspenda pe intreaga durata a starii de urgenta.

Masura este valabila pentru personalul din domeniile Apararii, Ordinii publice si Securitati nationale, dar si pentru angajatii din sistemul medical.

“Art. 56. – Termenele de preaviz prevazute la art. 81 alin. (4) din Codul Muncii nu incep sa curga iar, daca au inceput sa curga, se suspenda pe intreaga durata a starii de urgenta, in cazul personalului incadrat in unitati sanitare, de asistenta sociala, de asistenta medico-sociala si in institutiile din domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale.

Pe durata starii de urgenta, pentru aceste categorii de personal, nu se aplica dispozitiile art. 81 alin. (8) din Legea nr.53/2003 privind Codul Muncii”, se arata in decretul semnat de presedintele Klaus Iohannis marti.

Totusi, pot fi suspendate/ demise din functii persoanele cu functii de conducere din cadrul Ministerului Sanatatii, pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu.

“Art. 32. – Pe durata starii de urgenta, pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu, pot fi suspendate/demise din functii, persoanele cu functii de conducere din cadrul Ministerului Sanatatii sau din unitatile cu personalitate juridica aflate in subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Ministerului Sanatatii, precum si din cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale cu atributii in domeniul asistentei si protectiei sociale, indiferent de statutul lor.

Nu este necesar ca persoanele desemnate sa exercite temporar aceste functii sa fie functionari publici”, arata un alt articol al decretului semnat de seful statului.

Citeste aici textul integral al Decretului semnat de presedintele Iohannis privind prelungirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei.

Urmareste LIVE cele mai cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus din Romania si din lume

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe www.ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *