Social

Undă verde pentru construcția spitalului din Sectorul 6. Cine va plăti, după ce se publică hotărârea de Guvern

1 minute necesare pentru a citi articolul

Miercuri, 06 Martie 2024, ora 17:09

23 citiri

Undă verde pentru construcția spitalului din Sectorul 6. Cine va plăti, după ce se publică hotărârea de Guvern

Proiect spital sector 6 FOTO/ Primarie6.ro

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de miercuri, 6 martie, demararea înfiinţării spitalului pe care Primăria Sectorului 6 intenţionează să-l construiască pe bulevardul Timişoara şi a decis să ceară Guvernului să emită o hotărâre privind înfiinţarea unităţii sanitare.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6 transmis, miercuri, AGERPRES, săptămâna trecută Consiliul Local al Sectorului 6 a votat actul normativ prin care solicita CGMB acordul cu privire la înfiinţarea spitalului.

Unitatea sanitară va fi construită pe 30.000 de metri pătraţi, va avea peste 300 de paturi, zece secţii: Cardiologie, Neurologie, Ortopedie, Oncologie, Obstetrică, Ginecologie, Unitate de Terapie Intensivă, Unitate Cardiacă, Neonatologie şi Chirurgie, opt săli de operaţii, şapte săli de naşteri, 75 de cabinete medicale şi compartiment de primiri urgenţe.

Edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a atras atenţia că spitalele din România se pot înfiinţa doar prin hotărâre de Guvern şi a precizat că autoritatea locală a trimis Ministerului Sănătăţii documentaţia necesară.

El a punctat că terenul este eliberat de sarcini, că studiul de fezabilitate a fost votat, iar finanţarea de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei este asigurată.

Clădirea va fi construită pe bulevardul Timișoara nr. 101E, lângă stația de tramvai Valea Cascadelor.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.