Social

Vremea se incalzeste pana de Paste

3 minute necesare pentru a citi articolul

Vremea se incalzeste in urmatoarele doua saptamani, potrivit prognozei meteo pentru perioada 6 – 19 aprilie, cand este sarbatorit Pastele ortodox.

Banat

In prima saptamana de prognoza vremea se incalzeste – de la o medie a maximelor de 16 grade se va ajunge la 24 de grade in 11 si 12 aprilie. La fel si pentru valorile minime, care vor ajunge de la 0 grade la 6-7 grade. In a doua saptamana, sunt estimate valori maxime in medie de 16-19 grade si minime de 6-8 grade.

Crisana

Vremea se va incalzi treptat in prima saptamana de prognoza: media valorilor maxime va ajunge la 22-24 de grade. Tendinta va fi asemanatoare si pentru temperaturile minime: de la 0-2 grade se va ajunge la 6-7 grade.

Dupa 13 aprilie, media valorilor maxime va fi de 16-18 grade si de aproximativ 6
grade pentru cele minime.

Transilvania

In primele zile ale intervalului, vremea va fi rece mai ales in timpul noptilor si diminetilor, cu o medie a temperaturilor minime de -5…-2 grade si maxime in crestere usoara spre 15-16 grade.

Ulterior, vremea se va incalzi, iar pana pe 13 aprilie se va inregistra o medie regionala a maximelor de 19-20 de grade si minime pozitive.

Maramures

Vremea va fi rece in primele zile ale intervalului, mai ales in timpul noptilor si diminetilor, cu o medie a temperaturilor minime in jur de -2 grade si maxime in crestere usoara spre 16-17 grade.

Ulterior, vremea va deveni calda pentru aceasta perioada, iar pana in 13 aprilie se vor
inregistra maxime in jur de 20 de grade si minime ce vor ajunge la o medie de 6
grade.

Moldova

In primele 3 zile ale celor doua saptamani, vremea va fi rece in timpul noptilor si
diminetilor, media temperaturilor minime va fi de 0 grade, iar maximele vor ajunge si la 16 grade.

Ulterior, vremea va deveni usor mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada: pe 12 si 13 aprilie, maximele vor fi, in medie, in jurul a 21 de grade si minimele vor ajunge la o medie de 6-7 grade.

Dobrogea

In aceasta regiune se incalzeste treptat pana pe 10 aprilie, cand maximele ajung la 16-17 grade, iar minimele la 7-8 grade. Cu mici variatii de la o zi la alta, acest regim termic se va mentine si in intervalul 11-14 aprilie.

Dupa aceasta data, se estimeaza trecerea spre valori termice usor sub cele normale pentru aceasta regiune, cu o medie a maximelor in jurul a 15 grade si a minimelor de 5-6 grade.

Muntenia

In primele 3 zile ale intervalului, noptile si diminetile vor fi reci cu o medie a temperaturilor minime de 1-2 grade si maxime in crestere usoara spre o medie de 17 grade. Ulterior, pana pe 13 aprilie, vremea va deveni treptat mai calda, iar maximele vor ajunge la 22 de grade, iar minimele la o medie de 7-8 grade.

Dupa aceasta data, media temperaturilor maxime ajunge la 18 grade, iar cea a minimelor la 6-7 grade.

Oltenia

In primele 3 zile ale intervalului vremea va fi rece in timpul noptilor si diminetilor: media temperaturilor minime va fi de 1-2 grade si maxime de 16 grade. Ulterior, pana pe 13 aprilie, vremea va deveni treptat mai calda si se vor inregistra valori termice
maxime in jurul a 21 de grade, iar minimele vor ajunge la o medie de 7-8 grade.

Dupa aceasta data, media temperaturilor maxime revine la normalul perioadei: 17 grade, iar cea a minimelor la 5-6 grade.

La munte

Vremea se va incalzi treptat pana pe 10 aprilie, cand media valorilor maxime va ajunge la 10-11 grade, iar media temperaturilor minime va atinge 1-2 grade.

Cu mici variatii de la o zi la alta, acest regim termic se va mentine si in intervalul 11-13 aprilie.

Dupa aceasta data, se raceste, iar temperaturile maxime ajung la 6 grade, iar cele minime la -1 – 0 grade.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe www.ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *