Sport | Alte sporturi

Camelia Potec, despre David Popovici: „Să nu punem presiune. Ne bazăm pe el la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice” – Alte sporturi

2 minute necesare pentru a citi articolul

​Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, spune că nu trebuie pusă presiune pe înotătorul David Popovici, un sportiv cu performanţe excepţionale la vârsta de 16 ani, şi că obiectivul lui olimpic este pentru ediţia 2024 a Jocurilor.

„Nu a fost o zi uşoară pentru el, a fost nevoie să înoate în două probe (n.r. – sâmbătă), în semifinalele probei de 50 de metri, în finala de 200, la distanţă de cinci minute, dar s-a descurcat foarte bine, a intrat în finala la 50 cu primul timp şi a câştigat încă o medalie de aur, aici, la Roma.

A câştigat deja două medalii de aur şi o medalie de argint, cu ştafeta de 4×100 metri liber şi, bineînţeles, cele trei recorduri mondiale de juniori, nişte performanţe remarcabile, dar încă nu s-a terminat, nu aş vrea să tragem linie, să vorbim mâine seară, când se termină această ediţie a campionatelor.

Bineînţeles că este obosit, nu am numărat probele în care a evoluat, dar cred că sunt 7-8 deja. El şi-a dorit să câştige trei medalii, a muncit pentru asta şi iată că perfomanţele lui au fost peste obiectivul stabilit la început de an. Performanţele lui ne dau speranţe că este încă la început de drum şi numai el poate spune câte ore şi câţi kilometri a înotat în fiecare zi până să ajungă la această performanţă”, a spus Camelia Potec, la Digi24.

Despre participarea lui David Popovici la JO de la Tokyo:

„Eu nu aş vrea să punem prea multă presiune pe umerii lui, este încă un copil şi nu trebuie să uităm acest lucru. El a avut ca obiectiv principal acest campionat european de juniori, pentru că şi-a dorit foarte mult să câştige 2-3 medalii şi să reuşească să îndeplinească baremul de calificare pentru JO de la Tokyo.

Nu cred că a putut visa mai departe, să se ducă într-o finală olimpică, lucru pe care şi-l doreşte acum foarte mult. E un sportiv pe care ne bazăm la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, la Paris 2024, iar tot ce se întâmplă de acum încolo pentru David şi pentru antrenorul lui şi pentru noi, ca ţară, este un bonus. David are nevoie de odihnă, o simte, o doreşte şi acest acest lucru se va întâmpla în zilele următoare, până la plecarea la Tokyo” – Camelia Potec.

Înotătorul David Popovici a câştigat, sâmbătă, proba de 200 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma.

Sportivul de 16 ani a terminat proba cu timpul de 1:45.95 şi şi-a trecut în palmares a treia medalie la competiţia găzduită de capitala Italiei, după argintul de la ştafeta de 4×100 m liber şi aurul de la 100 m liber, cu record mondial, scrie News.ro.

Citeste articolul complet pe sport.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate | Sanatate

Omicron aduce pe oră ce trece restricții Africii de Sud din partea statelor lumii - Sanatate

Cu fiecare oră care trece, noi restricții sunt impuse călătoriilor în/din țările Africii de Sud, mai multe state, printre care Australia, Brazilia,…
Sport | Tenis

Cupa Davis: Marius Copil, învingător - România, la un pas de victorie (2-0 cu Peru) - Tenis

Marius Copil (274 ATP) a adus cel de-al doilea punct al României în meciul de Cupa Davis cu Peru (2-0 la general),…
Sport | Fotbal

VIDEO Cea mai lungă degajare cu mâna din istoria fotbalului - Portarul care a intrat în Cartea Recordurilor - Fotbal

Alireza Beiranvand (29 de ani) este legitimat la Boavista, iar recent a intrat în Cartea Recordurilor. Este portarul care a reușit cea…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *