Sport/Alte_sporturi

Performanță extraordinară – David Popovici, record mondial de juniori și în proba de 200 m liber – Alte sporturi

1 minute necesare pentru a citi articolul

După ce joi a stabilit recordul mondial în proba de 100 m liber, David Popovici a doborât recordul mondial și la 200 metri liber, la Campionatele Europene pentru juniori de la Roma.

Calificat lejer de dimineaţă în semifinale (timp 1:50.01), David Popovici s-a calificat cu primul timp în marea finală – 1:45.26 – şi a stabilit un nou record mondial, european şi al competiţiei de juniori, anunţă federaţia de înot.

Marea finală de la 200 m liber este programată sâmbătă, 10 iulie 2021, de la ora 20:19, ora României, informează News.ro.

David Popovici a stabilit, joi, un nou record mondial în proba de 100 m liber, la nataţie juniori, la Campionatul European de înot pentru juniori de la Roma.

Potrivit FRNPM, în Foro Italico Swimming Pool Complex, în cadrul finalei la 100 m liber, Popovici a obţinut medalia de aur cu timpul 47.30 secunde – nou record mondial de juniori (după cel realizat tot de el în urmă cu două zile), nou record european de juniori, nou record al competiţiei de juniori, cel mai bun rezultat din istoria înotului realizat la vârsta de 16 ani, dar şi cel mai bun timp mondial (seniori) în 2021 în proba de 100 m.

Este a doua medalie cucerită de sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu la această competiţie, după argintul cu ştafeta României de 4×100 m. Marţi, în cadrul ştafetei, Popovici stabilise un record mondial la 100 m liber cu timpul 47,56 secunde.

Citeste articolul complet pe sport.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate/Esential

Arhitectul Șerban Țigănaș, despre concursul internațional de arhitectură organizat la Iași: „Un oraș poate fi vechi, dar nu poate să nu aibă elementele prezentului, pentru că se muzeifică, ori viața oamenilor este construită pe trecut, dar proiectată spre viitor” - Esential

Recent, la Iași s-a anunțat organizarea unui concurs internațional de arhitectură cu invitați. Rareori se vorbește despre remodelarea urbanistică drept un proces…
Sport | Teamball

Doliu în sportul din Serbia: Baschetbalistul Stevan Jelovac a murit la 32 de ani - TeamBall

​Pivotul sârb Stevan Jelovac a murit la vârsta de 32 de ani, după ce, la 14 noiembrie, a suferit un accident vascular…
Actualitate | Politic

​Ciolacu intervine din nou în scandalul numirii lui Neacșu la guvern: Nu a fost atât de norocos cum a fost domnul preşedinte Iohannis - Politic

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Marian Neacşu, propunerea PSD pentru funcţia de secretar general al Guvernului, nu este „vreun tâlhar”…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *