Sport | FotbalSporturi

Gianni Infantino, despre revenirea fanilor în tribune: “Trebuie să avem răbdare” – Fotbal

2 minute necesare pentru a citi articolul

​Preşedintele FIFA Gianni Infantino nu anticipează o revenire rapidă a suporterilor în stadioanele de fotbal, chiar dacă pandemia de coronavirus dă semne de încetinire, relatează DPA.

”Să nu uităm că va fi nevoie întotdeauna de un loc pentru fani. Fotbalul fără spectatori nu este acelaşi în mod clar, dar trebuie să avem răbdare când ai în vedere momentul potrivit de a readuce fanii înapoi în stadioane. Vom continua să lucrăm fără neobosiţi, dar şi discret şi în mod respectuos, pentru a depăşi aceste măsuri temporare şi pentru a ne asigura că fanii sunt primiţi înapoi într-un mod sigur şi responsabil’, a declarat Infantino într-un mesaj video către cele 211 federaţii membre ale FIFA, citat de Agerpres.

Privitor la planurile de susţinere economică a fotbalului, Infantino a precizat că ”dezvoltăm un sistem care să fie rezonabil şi în acelaşi timp bazat pe necesităţi. Vrem un plan de ajutor economic care să fie de anvergură şi cu un mare inpact, să includă fotbalul feminin, şi să funcţioneze într-un mod modern, eficient şi transparent”.

Bundesliga este prima ligă de top care s-a reluat în Europa, cu porţile închise, iar Italia, Spania şi Anglia urmează să facă acelaşi pas în zilele şi săptămânile următoare. Puţine federaţii permit disputarea meciurilor cu un număr limitat de spectatori în tribune, precum în Ungaria.

Infantino a anunţat că va contacta online federaţiile naţionale şi entităţile implicate ”pentru a crea un fotbal mai bun în viitor”. Calendarul internaţional şi numărul de meciuri jucate de jucătorii de top se vor afla pe agenda discuţiilor.

Preşedintele FIFA a dezvăluit că a primit propuneri interesante privind finanţarea şi guvernanţa, începând de la impunerea unui plafon salarial până la un plafon al transferurilor, mecanisme fiscale şi înfiinţarea unor fonduri de de rezervă pentru situaţii de urgenţă precum cea din prezent.

”Personal, sunt în favoarea unor reglementări financiare mai clare şi mai stricte, care impun transparenţă deplină şi principii de bună guvernare, care nu se limitează doar la sistemul de transfer, ci la întregul ecosistem fotbalistic”, a precizat Infantino în mesajul său.Citeste articolul complet pe sport.hotnews.ro

Articole recomandate
Economie | EuROfonduri

Fonduri europene pentru producători de țuică din alte produse din fructe. 20,4 milioane Euro, buget total

S-a anunțat oficial perioada de înscrieri la fondurile europene de câte 800.000-1,5 milioane de euro pentru SRL, PFA, întreprinderi individuale și alți…
Actualitate | Politic

PSD a depus moțiune de cenzură - Politic

PSD a depus marți o moțiune de cenzură, care este semnată de 157 de parlamentari social-democrați. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat…
Actualitate | Opinii

Încălzirea populației – marea problemă a guvernului pentru iernile ce vin - Opinii

Scumpirea energiei este tratată superficial de către autorități și de către presă. La ANRE există o direcție care se ocupă de mai…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *