Sport

Antrenorul lui Manchester City, Pep  Guardiola, intenţionează să se despartă de club peste doi ani, când îi expiră contractul/ City a reușit o triplă istorică după ce a câștigat Premier League, Cupa Angliei şi Liga Campionilor

1 minute necesare pentru a citi articolul

Antrenorul Pep Guardiola intenţionează să se despartă peste doi ani de Manchester City, când îi expiră contractul, scrie luni cotidianul The Guardian, citat de Agerpres, la două zile după ce echipa engleză a câştigat Liga Campionilor.

Pep Guardiola a dus-o în acest sezon pe Manchester City la o triplă istorică, echipa câştigând Premier League, Cupa Angliei şi Liga Campionilor. Tehnicianul a decis să plece în vara anului 2025, când îi expiră contractul, la nouă ani de la preluarea echipei.

Guardiola a semnat un nou contract în noiembrie. Când catalanul a ajuns la City în vara lui 2016, puţini se aşteptau ca el să-şi prelungească şederea dincolo de termenul de trei ani pe care l-a acceptat atunci.

Înainte de City, Guardiola le-a antrenat pe FC Barcelona şi Bayern Munchen şi s-a crezut că, după Anglia, ar dori să pregătească o echipă de club din Italia pentru a-şi îndeplini ambiţia de a antrena în cele patru mari campionate ale Europei. Se pare însă că Guardiola s-a răzgândit şi o opţiune ar fi să devină selecţioner al unei echipe naţionale.

Pe de altă parte, Guardiola speră că mijlocaşul Ilkay Gundogan va semna noul contract pe un an, cu opţiune de prelungire pentru încă unul, propus de club. În această săptămână sunt aşteptate discuţii între Gundogan şi conducerea lui City.

Căpitanul, care va împlini 33 de ani în octombrie, ia în considerare o ofertă de contract de trei ani de la FC Barcelona. Există şi interes din Arabia Saudită pentru mijlocaşul a cărui înţelegere cu City expiră luna aceasta.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.