Sport

Lamine Yamal, 16 ani, cel mai tânăr jucător şi marcator din istoria naţionalei de fotbal a Spaniei

1 minute necesare pentru a citi articolul

Fotbalistul Lamine Yamal, noul produs al clubului FC Barcelona, a devenit vineri, la numai 16 ani, cel mai tânăr jucător şi marcator din naţionala Spaniei, transmite Agerpres. El a marcat un gol în meciul câștigat cu 7-1 de Spania împotriva Georgiei la Tbilisi, în preliminariile EURO 2024.

Yamal a fost introdus pe teren în min. 44, în locul lui Dani Olmo, într-un moment în care Spania conducea deja cu 4-0.

Extrema echipei FC Barcelona, în vârstă de 16 ani şi 57 de zile, a doborât astfel recordul stabilit de colegul său de club Gavi, cu 17 ani şi 62 de zile.

Născut într-o localitate de lângă Barcelona, Lamine Yamal provine dintr-o familie multinațională: tatăl său e marocan, mama e din Guineea Ecuatorială, iar el are cetățenie spaniolă.

Yamal a devenit şi cel mai tânăr marcator din istoria naţionalei spaniole, înscriind în min. 74, cu stângul. ”La Roja” a câştigat cu 7-1 în faţa Georgiei, în deplasare.

Senzaţia acestui debut de sezon în La Liga, Lamine Yamal continuă să bată recordurile de precocitate, el devenind deja cel mai tânăr jucător care a debutat la FC Barcelona în La Liga, la 15 ani şi 9 luni, precum şi cel mai tânăr titular, fapt petrecut în august, la Cadiz.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.