Sporturi

A murit antrenorul acuzat de viol de o multiplă campioană din sport

1 minute necesare pentru a citi articolul

Sambata, 21 Ianuarie 2023, ora 09:10

189 citiri

Gilles Beyer, antrenorul acuzat de viol de multipla campioană la patinaj artistic Sarah Abitbol, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 66 de ani, informează L’Equipe.

Beyer suferea de cancer. Fost patinator campion al Franţei, Beyer a devenit antrenor după ce şi-a încheiat cariera de sportiv. El a fost şi manager al echipei Franţei.

Însă el rămâne în memoria iubitorilor sportului ca fiind antrenorul acuzat de viol de una dintre cele mai celebre sportive ale sale, Sarah Abitbol.

În 2020, în cartea “Un si long silence”, Sarah Abitbol, de zece ori campioană a Franţei la patinaj artistic în proba de perechi, a susţinut că a fost violată de antrenorul Gilles Beyer în perioada 1990-1992. Fosta sportivă a spus că a fost violată de Beyer de mai multe ori în adolescenţă, când avea 15 ani.

Într-un material anchetă al L’Equipe despre abuzurile sexuale din patinajul artistic, a fost prezentat şi cazul fostei patinatoare Helene Godard, care spune că a fost violată de Gilles Beyer când era minoră şi se antrena la Insep, în anii ’70.

Între timp au vorbit despre abuzuri şi alte femei.

După o anchetă, Gilles Beyer a fost pus sub acuzare pentru agresiuni sexuale şi hărţuire sexuală, iar în 2021 a fost plasat sub control judiciar.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.