Sporturi

Cât de aproape a fost România de sferturile Campionatului European de volei

1 minute necesare pentru a citi articolul

Sambata, 26 August 2023, ora 21:14

240 citiri

Cât de aproape a fost România de sferturile Campionatului European de volei

Naționala de volei a României

Naţionala de volei feminin a României a fost învinsă sâmbătă, la Florenţa, de reprezentativa Franţei, scor 3-1, în primul meci din optimile Campionatului European. Tricolorele au ratat calificarea în sferturile de finală, fază pe care echipa României a atins-o ultima dată în urmă cu 20 de ani.

Scorul pe seturi a fost 25-23, 25-16, 21-25, 25-23, după un meci în care tricolorele au fost foarte curajoase, însă fără experienţa necesară la nivelul unui meci eliminatoriu de asemenea importanţă.

Tot sâmbătă se mai joacă în optimi partida dintre deţinătoarea trofeului, Italia, şi Spania, iar câştigătoarea va întâlni Franţa în sferturile CE. Celelalte partide din optimile de finală vor avea loc duminică şi luni.

Rezultatele României la Campionatul European sunt: 0-3 cu Italia, 3-1 cu Croaţia, 2-3 cu Elveţia, 3-2 cu Bosnia, 2-3 cu Bulgaria (în grupa B), respectiv 1-3 cu Franţa (optimi).

Obiectivul naţionalei tricolore a fost calificarea în optimile de finală.

Campionatul European din 2023 (15 august – 3 septembrie) se dispută în patru ţări – Belgia, Italia, Germania şi Estonia, cu 24 de echipe la start.

Urmează faza sferturilor de finală, în 29-30 august, pentru ca semifinalele şi finalele pentru medalii să se dispute în 1, respectiv 3 septembrie, la Bruxelles. Primele trei clasate vor obţine şi calificarea la Campionatul Mondial din 2025.

Campionatul European din 2023 a ajuns la cea de-a 33-a ediţie. Titlul continental este deţinut de Italia, după finala din 2021 cu Serbia, scor 3-1. La ediţia anterioară, o grupă a fost găzduită şi de România, în BT Arena. România s-a clasat pe locul 23, din 24 de echipe participante.

România bifează a 27-a apariţie la turneul final al CE, iar de-a lungul participărilor a obţinut o singură medalie – bronz, în 1963.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.