Sporturi

Coșmar fără sfârșit pentru cea mai mare gimnastă din toate timpurile: ”M-am trezit pierdută”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 13:02

35 citiri

„Ar fi trebuit să renunţ cu mult înainte de Tokyo”, a declarat pentru New York Magazine gimnasta Simone Biles, ale cărei probleme de sănătate mintală au determinat-o să renunţe la mai multe probe de la Jocurile Olimpice în această vară, conform news.ro.

„Dacă te uiţi la tot ce am trecut în ultimii şapte ani, nu ar fi trebuit să fiu niciodată la echipa olimpică”, a spus Biles.

Considerată cea mai mare gimnastă din toate timpurile, Simone Biles a dezvăluit în ianuarie 2018 că este una dintre victimele fostului medic al echipei americane Larry Nassar, condamnat la închisoare pe viaţă pentru agresiune sexuală comisă în decursul a două decenii la peste 250 de gimnaste, relatează lefigaro.fr.

„Când cazul Nassar a fost în mass-media, a fost prea mult. Dar nu aveam de gând să-l las să-mi ia ceva pentru care lucrasem de când aveam 6 ani. Nu aveam de gând să-l las să-mi ia bucuria aceea. Aşa că am împins lucrurile dincolo de ceea ce era posibil, atât timp cât mi-a permis mintea şi corpul”, a explicat ea.

„Să spunem că până la vârsta de 30 de ani puteţi vedea perfect. Şi într-o dimineaţă te trezeşti, nu vezi nimic. Dar oamenii îţi spun să-ţi faci treaba de parcă ai mai avea vedere. Ai fi pierdut, nu-i aşa?”, a spus Biles.

„Am făcut gimnastică timp de 18 ani. M-am trezit pierdută. Cum ar trebui să continui?”, a mai spus ea.

Biles, care a spus că problemele sale de anxietate au venit înainte de Tokyo, speră să ajute la încetarea oricărui stigmat, astfel încât oamenii să poată fi diagnosticaţi mai repede şi tratamentele să se poată îmbunătăţi.

„Vreau doar ca un medic să-mi spună când mă voi vindeca. Ca atunci când ai o operaţie şi e fixată. De ce nu-mi poate spune nimeni că peste şase luni se va termina?”, a precizat ea.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *