Sporturi

O sportivă din România, performanță greu de egalat în Coreea de Sud

1 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 09:13

115 citiri

Record incredibil stabilit de voleibalista Eliza Varga, care evoluează în Coreea de Sud.

Fosta internațională de junioare a României a reușit nu mai puțin de 56 de puncte pentru echipa sa, KGC Ginseng Corporation, în meciul de vineri, din campionatul sud-coreean de volei! Din cele 56 de puncte, 54 au venit din atac.

Considerată principalul tunar al echipei, Eliza a primit în meciul contra celor de la Hyundai E&C Hillstate nu mai puțin de 102 pase!

Conform celor de la Worldofvolley, voleibalista crescută și formată în România a intrat direct în Top 5 al celor mai valoroase realizări individuale ale jucătoarelor de-a lungul timpului.

Născută la 21 martie 1999, Eliza s-a născut la Budapesta, iar când avea doar câteva luni s-a mutat cu mama ei la Oradea. A început voleiul la 11 ani, la Viitorul Borș, apoi a jucat în liga secundă, cu CSU Oradea, după care, la 15 ani, a trecut la Medicina Târgu Mureș. Acolo a explodat și a ajuns liderul naționalei de junioare din care mai făceau parte Adelina Ungureanu, Andra Artin sau Diana Ariton.

În ultimii patru ani, Eliza a jucat la formația maghiară de prima ligă Fatum Nyiregyhaza, una dintre forțele campionatului feminin din Ungaria. În sezonul 2020/ 2021 ea a cucerit atât titlul național, cât și cupa cu formația sa, scrie doarvolei.ro.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.