Sporturi

Puștiul-minune care a lăsat America pentru a se umple de medalii în România. Unde a ales să facă școala

1 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 06:11

1159 citiri

Din dragoste pentru gimnastică, Nicholas Țârcă, puștiul de 17 ani născut în Tennessee, a lăsat America și câștigă medalii peste medalii în România, țara de origine a părinților săi.

La ultimul concurs la care a participat, Campionatele Naționale de Juniori, sportivul a plecat acasă cu 7 medalii, dintre care 4 de aur.

„Mă simt bine când văd câte medalii am câștigat, dar știu că pot să fac mai bine integralele. Pentru asta muncesc”, spune Nicholas Țârcă, campion național în proba de individual compus.

Pandemia cu coronavirus l-a ținut pe Nicholas blocat în România un an și jumătate. Abia acum 3 luni a reușit să își viziteze rudele și prietenii din America.

„Am fost în vară, îmi e foarte dor de prietenii mei de acolo și lor de mine. După Crăciun voi merge și vreau să concurez și acolo în câteva concursuri”, a adăugat Nicholas.

„La anul voi merge în State la colegiu, dar voi continua să merg la concursuri cu echipa României”, a declarat sportivul.

40 de juniori de la 10 cluburi din țară s-au întrecut la Izvorani în probele de individual compus și în finalele pe aparate, în cadrul Campionatelor Naționale de Gimnastică Masculină.

Competiția a fost organizată pentru Juniori II (nivel 3 și 4) și Juniori I (nivel 5).

La finalul concursului, Nicholas Țârcă, legitimat la CSA Steaua București a devenit campion național în proba de individual compus la Juniori I, nivel 5. În finalele pe aparate, Nicholas a mai luat șase medalii, dintre care trei de aur.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *