Sporturi

Șefa din sportul românesc care a dat podiumul de modelling pe cel de gimnastică. A fost feblețea lui Ion Țiriac

1 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 12 Iunie 2023, ora 04:17

188 citiri

Aflată pe ultima sută de metri a pregătirii pentru Mondialele de junioare de la Cluj-Napoca, Irina Deleanu, șefa ritmicii românești, recunoaște că nu a fost atrasă de scenele prezentărilor de modă.

Gimnastica ritmică este un sport al grației și frumuseții, iar practicantele lui pot oricând să facă pasul într-o carieră de fotomodel.

Președinte al Federației Române de Gimnastică Ritmică de peste două decenii, Irina Deleanu recunoaște că și ea a fost curtată intens de casele de modă pentru a deveni manechin, dar a refuzat de fiecare dată.

”Am primit multe, foarte multe propuneri la viața mea, dar n-am acceptat decât două sau trei momente, dar pentru prietene de-ale mele creatoare de modă care m-au rugat să prezint o rochie. Dar din punct de vedere al sportivei Irina Deleanu care poartă o rochie, nu din ideea de manechin”, spune Irina Deleanu, președinte Federația Română de Gimnastică Ritmică, despre care s-a spus că a avut o relație extrem de apropiată cu miliardarul Ion Țiriac.

Acum, fosta mare campioană este concentrată doar pentru reușita Campionatului Mondial de junioare care va fi organizat în premieră în România, la Cluj-Napoca, în perioada 7-9 iulie. Este prima întrecere de o asemenea anvergură organizată vreodată acasă în gimnastica românească, iar fosta mare campioană vrea ca totul să iasă perfect. Și, dacă se poate, să se audă din nou imnul național la festivitatea de premiere.

”Cea mai mare provocare pentru mine și pentru întreaga gimnastică ritmică românească este acest Campionat Mondial de la Cluj-Napoca, din luna iulie. Unde vrem ca totul să fie organizat la cele mai înalte cote și unde sperăm să se audă din nou imnul la premiere. Apoi, dacă totul va ieși așa cum ne dorim, visul meu este ca în viitor să reușim să organizăm în România un Campionat Mondial de senioare. Ar fi cea mai mare realizare posibilă”, a declarat Irina Deleanu, președinte Federația Română de Gimnastică Ritmică.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.