Sporturi

unul dintre aceștia a primit 109 ani de închisoare

1 minute necesare pentru a citi articolul

Miercuri, 05 Octombrie 2022, ora 13:25

229 citiri

Fostul antrenor al echipei naţionale de gimnastică a Braziliei, Fernando de Carvalho Lopes, a fost condamnat la 109 ani şi opt luni de închisoare pentru violarea a patru sportivi, inclusiv a cel puţin unui minor, anunţă presa locală, citată de AFP.

Fostul antrenor brazilian a fost condamnat luni în primă instanţă, de un tribunal din oraşul Sao Bernardo do Campo, în apropiere de Sao Paulo, potrivit site-ului Globo Esporte, care a avut acces la procedură, protejată de secretul judiciar.

Fernando de Carvalho Lopes, care ar urma să facă apel, pentru că se consideră nevinovat, a fost condamnat pentru agresarea a patru sportivi, inclusiv a unui minor în vârstă de 13 ani la acea vreme, potrivit Globo Esporte, care nu a precizat vârsta celorlalţi gimnaşti.

Fostul antrenor este vizat şi de alte acuzaţii: în urmă cu patru ani, aproximativ 40 de sportivi susţineau la postul Globo TV că au fost victime ale abuzurilor morale, fizice sau sexuale din partea acestuia.

Unii dintre ei au luat parte la procedurile judiciare în calitate de martori ai faptelor care ar fi avut loc între 1999 şi 2016, când Fernando de Carvalho Lopes era şeful clubului MESC din Sao Bernardo do Campo.

Fostul antrenor s-a ocupat de tineri gimnaşti timp de douăzeci de ani.

În 2016, a fost scos din staff-ul echipei naţionale, cu o lună înainte de Jocurilor Olimpice de la Rio, după o plângere a părinţilor unui tânăr gimnast.

În aprilie 2019, Curtea Superioară de Justiţie Sportivă (STJD) i-a interzis pe viaţă orice activitate legată de sportul său.

Lumea gimnasticii a fost deja zdruncinată de cazul lui Larry Nassar, un fost medic american condamnat la începutul lui 2018 la închisoare pe viaţă pentru că a agresat cel puţin 265 de victime, majoritatea minore, sub pretextul tratamentului medical.

În Marea Britanie, Grecia, Australia şi Noua Zeelandă, sportivii au raportat de asemenea abuzuri din partea antrenorilor.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *