Stiri

15.400 de persoane au intrat in tara in ultimele 24 de ore

2 minute necesare pentru a citi articolul

Aproximativ 15.400 de persoane au intrat in tara, in ultimele 24 de ore, dintre acestea 10.100 prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, a informat, sambata dimineata, Politia de Frontiera Romana.

Potrivit sursei citate, in ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 25.000 persoane, cetateni romani si straini, dintre care aproximativ 15.400 pe sensul de intrare si 9.600 pe cel de iesire din tara si peste 11.000 mijloace de transport, dintre care aproximativ 4.000 pe sensul de intrare si 7.000 pe sensul de iesire din tara.

In aceasta perioada, dispozitivul de supraveghere si control al frontierei de stat este suplimentat, atat in punctele de trecere a frontierei, cat si pe fasia de frontiera. Zilnic, aproximativ 4.500 de politisti de frontiera sunt la datorie, mare parte dintre ei in punctele de frontiera la controlul documentelor.

In acelasi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control aproximativ 14.100 de persoane, din care 10.100 pe sensul de intrare si 4.200 de mijloace de transport.

Formalitatile de frontiera necesita un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului ca, pe langa controlul specific la intrarea in tara, persoanele sunt preluate de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica pentru completarea declaratiei pe proprie raspundere si efectuarea controlului epidemiologic.

Dupa incheierea formalitatilor si stabilirea masurile dispuse de catre personalul medical aflat in punct, masinile sunt preluate de catre echipaje de politie si jandarmi pentru a fi conduse spre locatiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Aceeasi sursa a precizat ca in zonele de competenta – punctele de trecere si “frontiera verde” – politistii de frontiera au constatat: 29 fapte ilegale (9 infractiuni si 20 contraventii) savarsite atat de cetateni romani, cat si straini; au fost descoperite, independent sau in colaborare cu alte institutii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal in tara), care depaseau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafacute, in valoare totala de aproximativ 17.900 lei; valoarea amenzilor contraventionale aplicate se ridica la peste 13.300 lei.

Totodata, nu s-a permis intrarea in tara a 7 cetateni straini, care nu indeplineau conditiile prevazute de lege si, de asemenea, nu s-a permis iesirea a 5 cetateni romani din diferite motive legale.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe www.ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *