Stiri

Aeroportul din Ghimbav, gata de primul zbor. Pista este curățată și se fac ultimele pregătiri VIDEO

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 13:55

70 citiri

Administratorii Aeroportului de la Ghimbav, județul Brașov, au început curățarea pistei. Se pregătește primul zbor pentru calibrarea echipamentelor de radionavigație.

Cele două autospeciale dotate cu plug, perie şi autosuflantă pe care Consiliul Județean Brașov le-a achiziţionat pentru asigurarea viabilităţii pistei şi suprafeţelor de mişcare ale Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav au intrat în funcţiune.

Cu ajutorul lor, pista este curăţată şi pregătită pentru zborul de calibrare care ar urma să aibă loc peste câteva zile. Aceste zboruri de calibrare ar urma să aibă loc între 12 și 19 decembrie.

”Este esenţial ca pe pista de decolare-aterizare să nu existe niciun fel de resturi sau impurităţi care ar putea cauza probleme avionului Autorităţii Aeronautice Civile Române cu ajutorul căruia vom realiza reglajul echipamentelor de radionavigaţie.

De aceea, în aceste zile premergătoare zborului ne asigurăm că totul este în ordine pe cei 126.000 de metri pătraţi ai pistei”, a scris Adrian Veștea pe pagina sa de Facebook.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *