Stiri

„Ajutor! Mă omoară!”. Cum au eliberat polițiștii, în ultimul moment, o femeie amenințată cu un cuțit de către iubitul gelos

4 minute necesare pentru a citi articolul

Sambata, 03 Decembrie 2022, ora 03:28

600 citiri

Un bărbat din Alba Iulia, care a lipsit de libertate timp de mai multe ore o femeie, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare. Ciprian G. este judecat pentru trei infracțiuni: lipsire de libertate în mod ilegal, lovire și alte violențe și amenințare.

Faptele penale au avut loc în 4 iulie 2022, iar prima decizie a fost pronunțată în 29 noiembrie 2022. Procurorii au reținut în rechizitoriu, în esență, că în data menționată, în intervalul orar 02:00 – 09:00, bărbatul a amenințat-o pe femeie cu moartea folosindu-se de un cuțit, a lovit-o cu pumnii și picioarele și a strâns-o de gât și nu i-a permis acesteia să părăsească apartamentul până în momentul intervenției polițiștilor.

Poliția a fost anunțată prin 112 de mama victimei, care a fost sunată în prealabil de aceasta. ”Organele de poliţie s-au deplasat la adresa indicată de mama persoanei vătămate, unde, în momentul în care au bătut la uşa imobilului, a răspuns o voce feminină care striga „Ajutor! Mă omoară!”, organele de poliţie procedând la deschiderea forţată a uşii şi la imobilizarea inculpatului”, se precizează în rechizitoriu.

Victima și agresorul au început o relație de iubire în luna decembrie a anului 2021. Din luna martie a anului 2022, relația dintre părţi a început să se deterioreze pe fondul geloziei și a agresivității manifestate de către bărbat.

În 3 iulie 2022, femeia a avut mai multe discuții în contradictoriu cu bărbatul, tot pe fondul geloziei manifestate de către acesta, iar spre seară cei doi s-au deplasat la domiciliul acestuia unde s-au pus să doarmă. În data de 4 iulie, în jurul orelor 01:00-02:00, bărbatul a trezit-o pe femeie și a început să îi adreseze mai multe întrebări în legătură cu foștii săi iubiți, dar şi cu eventuale infidelități față de el.

A pus cuțitul la gâtul femeii

”În împrejurările arătate, inculpatul s-a deplasat în bucătărie, de unde a luat un cuțit pe care l-a pus la gâtul persoanei vătămate, spunându-i ”de data asta nu mai scapi”. Ţinând cuțitul la gâtul persoanei vătămate, inculpatul i-a cerut acesteia să îi spună cu cine l-a înșelat, amenințând-o că o va lovi cu cuțitul, exercitând astfel presiuni psihice asupra acesteia să recunoască împrejurarea că l-ar fi înşelat. În contextul discuțiilor contradictorii care au continuat, inculpatul a început să o lovească pe persoana vătămată cu pumnii și picioarele la nivelul capului și al corpului.

Ulterior, în jurul orelor 05:00, persoana vătămată a început să îi ceară, în repetate rânduri, inculpatului să îi dea voie să plece, însă acesta a refuzat, spunându-i ”de aici nu mai pleci”. În jurul orei 09:00 dimineața, profitând de faptul că inculpatul a adormit, persoana vătămată și-a luat telefonul, lăsat de inculpat pe o noptieră, și a trimis un mesaj text martorei (…), în care o anunța pe aceasta că nu este lăsată să plece din apartament și îi cerea să sune la poliție”, se mai precizează în dosar, potrivit hotărârii publicate pe rejust.ro.

Ulterior a fost anunțată poliția, care a intervenit în forță în apartamentul bărbatului. Acesta a fost reținut, iar femeia eliberată. Bărbatul nu a recunoscut nici în timpul anchetei și nici în instanță faptele.

”De data asta nu mai scapi”

”Instanţa reţine modul periculos în care a acţionat inculpatul – pe fondul geloziei, acesta i-a pus un cuţit la gât persoanei vătămate, spunându-i ”de data asta nu mai scapi”, manifestându-se agresiv fizic faţă de victimă, prin aplicarea unor lovituri cu pumnii şi picioarele – împrejurări care relevă gravitatea deosebită a faptelor, remarcându-se totodată şi reiterarea comportamentului infracţional violent faţă de aceeaşi victimă (inculpatul recunoscând că a mai agresat-o fizic în trecut), toate acestea constituind, în opinia instanţei, argumente care relevă că faptele inculpatului prezintă un grad ridicat de periculozitate.

Probele administrate relevă că inculpatul a acţionat violent asupra persoanei vătămate şi a ameninţat-o, acesta reiterând inclusiv în cursul procesului, cât s-a aflat sub măsura controlului judiciar, acelaşi comportament obsesiv faţă de victimă, prin întrebări repetitive legate de eventualele relaţii ale persoanei vătămate pe timpul cât a fost arestat. Inculpatul nu s-a rezumat doar la ameninţări şi violenţe fizice, ci a şi privat de libertate persoana vătămată în decursul mai multor ore, interzicându-i să părăsească imobilul în care avea loc conflictul dintre cei doi, stare care a trenat până la apariţia organelor de poliţie”, se mai precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

În final, magistratul a considerat că se impune o pedeapsă cu suspendare, care ar fi ”un avertisment necesar şi totodată suficient de puternic pentru îndreptarea comportamentului social” al bărbatului. A mai fost obligat să efectueze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile. Victima acestuia ar urma să primească daune morale în valoare de 5.000 de lei.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *