Stiri

Alte cinci dintre victimele de la Crevedia au fost transportate la spitale din Austria și Germania

1 minute necesare pentru a citi articolul

Duminica, 27 August 2023, ora 20:52

64 citiri

Alte cinci dintre victimele de la Crevedia au fost transportate la spitale din Austria și Germania

Aeronavele militare de tipul C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române transferă pacienții la spitale din străinătate FOTO MAPN

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat executarea a două noi misiuni umanitare pentru transportarea aeriană a cinci pacienți diagnosticați cu arsuri către spitale din Viena și Graz (Austria) și Berlin (Germania) și a doi pacienți către Lubeck, (Germania), se precizează într-un comunicat de presă.

Aeronavele militare de tipul C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni medicale, au decolat duminică, 27 august, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, la ora 16.00 pe ruta Otopeni-Viena-Graz-Otopeni, respectiv la ora 19.00 pe ruta Otopeni-Lubeck-Otopeni.

Misiunile se execută la solicitarea şefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Echipele medicale care monitorizează pacienții pe timpul zborurilor sunt formate din specialiști ai UPU-SMURD București și ai Spitalului Clinic de Urgență Floreasca din capitală.

În ceea ce privește bilanțul transferurilor, până în acest moment, sunt 12 transferuri: 4 pacienți deja au plecat noaptea trecută, 5 au plecat duminică, la ora 16.00, și vor mai pleca alți 3 pacienți la noapte.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.