Stiri

Armata a descoperit fragmente dintr-o donă similară cu cele folosite de Rusia lângă localitatea Plauru. Militarii au împânzit zona

1 minute necesare pentru a citi articolul

Sambata, 09 Septembrie 2023, ora 16:56

306 citiri

Armata a descoperit fragmente dintr-o donă similară cu cele folosite de Rusia lângă localitatea Plauru. Militarii au împânzit zona

Militarii au securizat zona FOTO MApN

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că militarii au găsit sâmbătă, 9 septembrie, lângă localitatea tulceană Plauru, fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

Ministeul Apărării Naţionale a transmis că mililtarii au făcut verificările după ce au primit informaţii despre existenţa unor elemente de dronă.

“Sâmbătă, militari din Forţele Navale Române, dislocaţi pentru misiuni de cercetare în zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, au executat activităţi de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informaţii de la autorităţile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existenţă a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru.

În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză şi expertizare tehnică”, a anunţat Ministerul Apărării.

Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre, a precizat sursa citată.

MApN afirmă că aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar, fiind crime de război.

“Forţele MApN rămân în continuare în alertă şi vor continua cercetările în zonele aflate în proximitatea locaţiilor unde forţele ruse execută atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre.

De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real”, a mai declarat Ministerul Apărării.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.