Stiri

Bogdan Despescu anunta controale in zonele aglomerate, in special centre comerciale, piete si targuri, dar si pe litoral si la munte

1 minute necesare pentru a citi articolul

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a anuntat, vineri dimineata, organizarea de actiuni de control cu efective marite in intreaga tara, in special in zonele aglomerate precum centre comeciale, piete sau targuri, pentru a verifica respectarea masurilor de limitare a raspandirii pandemiei. O atentie speciala va fi acordata statiunilor de pe litoral si celor de la munte. „Nu dorim sa aplicam sanctiuni, dar vom lua toate masurile necesare”, a afirmat Despescu.

„Au fost stabilite mai multe masuri: suplimentarea eectivelor si fortelor care actioneaza in teren pentru verificarea respectarii regulilor de protectie sanitara; organizarea unor grupe de coordonare operativa la nivelul municipiului Bucuresti si in judete, sub coordonarea prefectilor su scopul de a analiza situatia operativa si direcionarea fortelor catre zonele de risc”, a anuntat, vineri dimineata, Bogdan Despescu, dupa o sedinta cu premierul Ludovic Orban, la care au participat ministri si institutiile cu rol de control.

Potrivit acestuia, fost fi formate si echipe mixte formate din politisti, jandarmi, pomieri, reprezentanti ai ITM, DSVSA, si OPC pentru a realiza verificari operative.

„Am stabilit organizarea unor actiuni cu efective marite, in mai multe zone, zone aglomerate centre comerciale, piete, atat in zona urbana, cat si rurala. De asemenea, actionam cu prioritate pe litoralul Marii Negre, in zonele turistice, zonele de munte si vom aloca suficiente resurse”, a mai afirmat Despescu.

De asemenea, acesta a anuntat alocarea unui numar pentru a fi sesizate nereguli: „Nu dorim sa aplicam sanctiuni, dar acolo unde vom constata incalcari ale legii, vom luat toate masurile necesare”.

In legatura cu lipsa masurilor de protectie pe litoral, Despescu a precizat: „Vom organiza actiuni cu forte marite, detasate din tara si din IGPR, Jandarmeria Romana, cu tot ce inseamna angrenarea unor tehnici de documentare si aprobare a acestor activitati, astfel incat sa existe masuri de protejare a cetateanului. Unde se vor constata abateri, se vor dispune inclusiv masuri de suspendare a activitatii operatorilor economici”.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *