Stiri

Capitala, din nou fără paturi la ATI COVID. Unde mai sunt locuri pentru pacienții în stare gravă

1 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 27 Septembrie 2021, ora 13:37

42 citiri

Autoritățile sanitare au transmis luni, 27 septembrie că în București nu este niciun pat liber în secțiile ATI COVID, iar la nivel național, doar 24 de bolnavi în stare gravă au șansa unui astfel de loc.

”În data de 27 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1311 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

De asemenea, 1.218 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 271 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 24 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu sunt paturi libere la acest moment.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, se aratî în informarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică.

Situația paturilor ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Argeș -1

Bacău 1

Brăila – 1

Brașov – 1

Constanta – 8

Dolj – 4

Mureș – 1

Timiș – 2

Vrancea -5

Luni, la nivel național au fost raportate 5.655 de cazuri noi la 24 de ore.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *