Stiri

Cât l-au costat pe un traficant de droguri vorbele de ocară adresate unui procuror anti-mafie. Greșeala scumpă din momentul încătușării

2 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 22:25

163 citiri

Dănuț Nicolae Dănceanu (47 de ani), un traficant de droguri din județul Dâmbovița, liberat condiționat din închisoare, a fost condamnat la amendă penală fiind găsit vinovat pentru ultraj judiciar după ce a amenințat cu moartea procurorul DIICOT care i-a pus cătușele.

Fiind recidivist, având condamnări anterioare, în România, Spania și Germania, traficantul a fost pedepsit în cele din urmă la plata unei amenzi penale de 13.200 lei, la care se adaugă și 3 ani și 8 luni de închisoare. Anii de închisoare primiți odată cu amenda reprezintă restul de pedeapsă pe care îl mai avea de executat, bărbatul fiind liberat condiționat din închisoare în 2019.

”Glonțul” care l-a trimis din nou în spatele gratiilor

„Într-o bună zi cineva o să îți tragă un glonţ în cap” au fost cuvintele rostite de Dănceanu în biroul procurorului DIICOT, în data de 28.10.2017, zi în care s-a decis reținerea sa pentru 24 de ore într-un dosar de trafic internațional de droguri. Întrebat de către procuror ce înseamnă aceste amenințări, traficantul i-a replicat ”vei vedea” și “aşa se întâmplă pe stradă”.

Având în vedere că Dănceanu nu era un ”găinar”, cercetat pentru fapte mărunte, ci un infractor apreciat de către anchetatori drept periculos, procurorul DIICOT din Dâmbovița a declarat că amenințarea l-a speriat.

Traficantul era cunoscut cu antecedente penale, în cursul anchetei avusese un comportament ostil, sustrăgându-se de la cercetări, fiind necesare demersuri specifice pentru localizarea şi identificarea sa. A fost unul dintre motivele pentru care pcorurorul antimafia a considerat de cuviință să-l acuze și pentru fapta de ultraj judiciar.

Fiind audiat, Dănceanu a susținut că a amenințat procurorul, pentru că în timpul cercetărilor fusese bătut și amenințat la rândul său de către anchetatori, astfel că la momentul încătușării era extrem de nervos. Scuzele bărbatului nu au fost crezute, pentru că raportul medical din ziua încarcerării nu indică nicio urmă de agresiune pe corpul său.

Ulterior, Dănceanu a încercat să scape de acuzații apelând la o atitudine mai puțin ostilă, susținând că a cerut scuze procurorului amenințat în repetare rânduri, ba chiar i-a transmis scuze inclusiv prin intermediul altor procurori sau polițiști cu care a mai avut de-a face.

Decizia finală în procesul de ultraj judiciar o va avea însă Curtea de Apel Ploieși unde se judecă în prezent apelul declarat de către procurorul DIICOT, victimă în cauză.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *