Stiri

Cum vor stabili politistii amenda daca ne vad fara masca

1 minute necesare pentru a citi articolul

Incepand de azi, amenda pentru cei care nu poarta masca de protectie este cuprinsa intre 500 lei si 2.500 lei. Liderul Sindicatului National al Politistilor, Dumitru Coarna, a explicat cum vor decide agentii limita amenzii.

Politistul apreciaza daca aplica minimul sau maximul sanctiunii in functie de comportamentul cetatenilor.

“Daca omul vine si spune: ‘am gresit, nu mai fac, e pentru prima oara’, inseamna circumstante atenunate”, spune Dumitru Coarna, liderul Sindicatului National al Politistilor.

Diferenta intre minim si maxim este mare, insa agentii vor aprecia sanctiunea in functie de comportamentul nostru.

“El ce face ca sa stabileasca? Se uita la contravenient: e in varsta, nu are antecedente, a avut un comportament corect, recunoaste fapta. Cand discut cu el aceste lucruri si analizez, de ce sa-i dau omului 2.500 lei, ii dau minimul, 500 lei”, a declarat, pentru Mediafax, Dumitru Coarna.

Daca facem scandal, nu recunoastem ca am gresit, nu ne legitimam – inseamna circumstante agravante si putem fi amendati cu 2.500 lei, adica maximul prevazut de lege.

“Daca omul vine si spune: ‘Am gresit, nu mai fac, e pentru prima oara’ inseamna circumstante atenunate si politistul poate sa-mi aplice chiar avertisment. Atentie mare, politistul poate sa aplice si avertisment conform OG 2/2001”, a mai explicat Coarna.

Trebuie mentionat ca in 15 zile de la comunicarea procesului verbal corespunzator se poate plati jumatate din amenda.

Vezi si Luni intra in vigoare legea starii de alerta: Pentru ce se dau amenzi si cat de mari sunt acestea

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *