Stiri

Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de suspendare a hotararii privind starea de alerta.

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunta ca instanta Curtii de Apel Bucuresti a respins cererea de suspendare a executarii hotararii privind starea de alerta.

“Astazi, 9 iunie 2020, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de suspendare a executarii Hotararii Guvernului nr.394/2020 privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ca fiind inadmisibila in temeiul art. 5 alin. 3 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ”, a transmis MAI, marti seara, printr-un comunicat de presa.

Hotararea a fost atacata in instanta de o persoana fizica si s-a solicitat suspendarea executarii sale. Potrivit sursei citate, Hotararea de Guvern nr. 394/2020 privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 este valabila si produce in continuare efecte juridice.

“Respectam dreptul la opinie si petitie, dar amintim ca acest act normativ a fost contestat si in alte procese, dintre care unul a fost solutionat, pe fond, in sensul respingerii cererii ca inadmisibila, iar doua fiind anulate. Reamintim ca dezideratul nostru si al tuturor cetatenilor a fost si este protejarea sanatatii publice si oprirea raspandirii infectiilor cu Covid-19”, a aratat MAI.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *