CoronavirusStiri

Distribuitorii si retailerii farmaceutici din Romania spun ca sunt pregatiti sa asigure necesarul de masti si materiale

1 minute necesare pentru a citi articolul

Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania (ADRFR) a anuntat joi ca este pregatita sa asigure necesarul de masti si materiale de protectie pentru a fi comercializate prin farmacii dupa 15 mai, cand va expira starea de urgenta instituita.

„In contextul noilor masuri de protectie obligatorii in spatiile publice inchise comunicate de catre autoritati si a reluarii activitatilor economice care presupun deplasari si reintrarea in colectivitati, membrii Asociatiei Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania (ADRFR) sunt pregatiti sa asigure necesarul de masti si materiale de protectie pentru a fi comercializate prin farmacii„, arata asociatia intr-un comunicat.

Reprezentantii asociatiei spun ca o preocupare permanenta de la inceputul pandemiei Covid-19 ramane identificarea unor parteneri, inclusiv din randul companiilor romanesti care si-au dezvoltat capacitati de productie in acest segment, care sa poata furniza echipamente si produse, conforme cu standardele in vigoare.

„Apreciem dialogul constant cu autoritatile din aceasta perioada cu scopul de a pune la dispozitia populatiei produse sanitare de protectie pentru prevenirea raspandirii virusului COVID-19, la preturi competitive. Avand in vedere ca acestea vor fi utilizate pentru o perioada lunga de timp, asigurarea accesului populatiei este o prioritate pentru membrii ADRFR”, mai precizeaza asociatia.

Totodata, arata ca depune toate eforturile pentru ca angajatii implicati in activitatea de distributie si personalul din farmacii sa beneficieze in continuare de masuri sporite de protectie si siguranta.

Facem apel catre pacientii care vor efectua vizite in farmacii sa respecte regulile de distantare sociala pentru a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus. In spirit de solidaritate si responsabilitate pentru imbunatatirea starii de sanatate a romanilor, vom continua sa ajutam prin campanii de sustinere a asociatiilor de pacienti si a voluntarilor care lucreaza in sprijinul comunitatilor si grupurilor vulnerabile, prin furnizarea unor materiale de protectie de care au mare nevoie”, mai arata asociatia.

Infiintata in 2003, Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania (ADRFR) reprezinta peste 50% din piata de distributie si retail farmaceutic autohton.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *