Stiri

Dorin Cioabă acuză Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu de discriminare. Ce reclamă autointitulatul rege al romilor

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 21:07

344 citiri

Dorin Cioabă, autointitulat regele romilor, acuză Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu de discriminare și amenință că va face plângere la Ministerul Educației.

Acesta a declarat că s-a înscris la Facultatea de Drept după ce a primit informații că, deși există locuri speciale pentru cetățenii de etnie romă, ele nu sunt respectate. Astfel, a demonstrat că a fost discriminat, spune el.

”Locurile de la facultăți pentru romi sunt aranjate de profesori și candidații romi, deși au locuri asigurate și fără plată, le este îngrădit accesul la aceste locuri. Am testat acest fenomen și am mers să mă înscriu pe un loc pentru romi la Facultatea „Simion Bărnuțiu” pentru lucrarea de doctorat. Însă profesoara Călina Jugastru, care este cunoscută deja în rândul romilor ca una care urăște romii, a luat decizii discriminatorii.

L-a ținut încă doi ani pe fiul meu în facultate și l-a jignit și umilit. Acum a procedat la fel și la examenul de doctorat. M-a tratat cu dispreț și ură și m-a picat la examen cu 25 de zecimi pentru a oferi locul unui majoritar. Rușine pentru învățământul sibian. Dacă cu mine și familia mea au procedat așa, cum procedează profesorii cu ceilalți?”, se întreabă liderul romilor.

Dorin Cioabă a anunțat că a înaintat un memoriu rectorului și că, în funcție de răspuns, va depune și o plângere la ”ministrul învățământului și Consiliului împotriva discriminării”.

Reacția ULBS

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții Universității ”Lucian Blaga” au confirmat că există o sesizare pentru discriminare depusă, pe care o vor trata cu seriozitate.

”Înainte de orice altceva, suntem datori să precizăm că, potrivit Codului său de etică și deontologie, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu susține principiul egalității de șanse și al nediscriminării și combate cu fermitate discriminarea în toate formele ei, indiferent dacă aceasta se bazează pe rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, dizabilitate, boală ș.a.m.d.. În ceea ce privește cazul concret pe care ni l-ați semnalat, ULBS confirmă că a înregistrat o adresă din partea domnului. Dorin Cioabă, pe care o va trata cu toată seriozitatea”, au transmis reprezentanții ULBS.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *