Stiri

Elicopter SMURD și echipe din trei județe au intervenit în Hunedoara după ce o furtună puternică a blocat 13 mașini cu 26 adulți și 10 copii

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 04 Iulie 2023, ora 22:34

118 citiri

Elicopter SMURD și echipe din trei județe au intervenit în Hunedoara după ce o furtună puternică a blocat 13 mașini cu 26 adulți și 10 copii

Zona unde este blocat convoiul de mașini FOTO / Facebook HD365 TV

Un număr de 13 autoturisme în care se aflau 26 de adulţi şi 10 copii au rămas blocate, marţi după-amiază, pe drumul judeţean Grădiştea de Munte-Costeşti, care duce spre cetatea Sarmizegetusa Regia, din cauza aluviunilor scurse de pe versanţi, arată un ultim bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

„Drumul a fost eliberat pe un sens de mers şi toate autoturismele şi-au continuat deplasarea spre Orăştie”, a precizat sursa citată.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, mai multe tronsoane de drum au fost afectate, la faţa locului intervenind autorităţile din comuna Orăştioara de Sus cu utilajele din dotarea proprie, un buldoexcavator şi un utilaj forestier, acţiunea desfăşurându-se sub coordonarea prefectului Călin Marian şi cu sprijinul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, condus de primarul Vasile Inăşecu.

La faţa locului vor sosi şi utilajele aflate sub coordonarea Consiliului Judeţean Hunedoara, pentru repararea şi consolidarea segmentelor de drum afectate.

Echipe de salvatori din Hunedoara, Gorj și Caraș-Severin, de la pompieri, jandarmi și salvamont, intervin pe tronsonul Câmpu lui Neag și Cerna Sat unde este blocat un convoi de mașini.

”În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate astăzi, în intervalul 07.00 – 21.00*, elicopterul SMURD al Punctului de Operare Aeromedicală Caransebes a executat o misiune de căutare pe DN 66A – tronsonul Câmpu lui Neag (HD) și Cerna Sat (GJ), în urma unui apel primit la 112 care anunța o posibilă blocare a unui convoi format din mai multe autoturisme.

Pentru gestionarea misiunii, la locul indicat au fost trimise, în vederea acordării sprijinului de specialitate, echipe de intervenție ale ISU Gorj, ISU Hunedoara și ISU Caraș-Severin, Salvamont Gorj și Hunedoara, dar și echipe ale Jandarmeriei Romane”, anunță reprezentanți ai Inspectoratului General de Jandarmi.

Ei anunță că ”echipajele de intervenție au ajuns la locul unde existau informații că grupul de autovehicule a ramas blocat, iar din informațiile primite la acest moment, ocupanții nu prezintă probleme medicale”.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.