Stiri

Eliminarea elevilor de la evaluare din cauza temperaturii de 37,3 grade C este discriminatorie

1 minute necesare pentru a citi articolul

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, la solicitarea Avocatului Poporului, a decis miercuri ca eliminarea elevilor de la evaluare din cauza temperaturii de 37,3 grade C este discriminatorie, potrivit Edupedu.ro. Decizia CNCD vine in urma solicitarii facute de Avocatul Poporului.

Presedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat pentru Edupedu.ro ca institutia “a formulat astazi un punct de vedere prin care ii raspunde Avocatului Poporului. Punctul de vedere se refera la solutia Ministerului Educatiei. Solutia are efecte discriminatorii si metoda adecvata ar fi sali separate in care acesti elevi sa sustina examenul. Maine se transmite punctul de vedere catre Avocatul Poporului. Din 7 membri care au fost participanti la sedinta, 6 au mers pe aceasta interpretare”.

Potrivit Edupedu.ro, eliminarea este discriminatorie deoarece pentru elevii nu este vorba doar despre un examen dat intr-o alta sesiune, dar sunt supusi stresului suplimentar. Mai mult, decizia de eliminare pentru o temperatura de 37,3 C nu ar fi facuta in baza unui certificat medical.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat pentru Edupedu.ro ca “in opinia noastra, consecintele unei asemenea masuri pot sa fie dintre cele mai nedorite si chiar discriminatorii pentru unii dintre copii”. Metoda adecvata indicata de juristi, potrivit Edupedu.ro, ar fi includerea elevilor cu temperatura peste aceasta limita intr-o sala separata.

Avocatul Poporului a mai declarat pentru Edupedu.ro ca masura cu sali separate s-ar putea aplica prin organizarea de sali speciale pentru copiii cu temperatura peste 37.3, mai ales ca examenele de Evaluare Nationala incep peste 5 zile. “De ce nu ar putea avea? E strict o chestiune de organizare si ea se poate face. Ma astept ca oamenii din Ministerul Educatiei sa incerce sa se puna in situatia acelor copii care ar fi exclusi si sa gaseasca o solutie pentru ei“.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *