Stiri

Falsul chirurg estetician Matteo Politi, condamnat după ce a operat zeci de români, capturat în Italia

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 22 August 2023, ora 21:55

65 citiri

Falsul chirurg estetician Matteo Politi, condamnat după ce a operat zeci de români, capturat în Italia

Matteo Politi și avocatul său, în fața Judecătoriei Sectorului 1 FOTO / Ionuț Mureșan

Falsul medic estetician Matteo Politi a fost arestat, marți, în Italia. Bărbatul de 43 de ani a fost prins de poliție în Marghera, Veneția, scrie presa italiană. Politi este condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare în România, pentru că a operat fără drept 28 de oameni.

Potrivit Corriere della Sera, el lucra la un hotel din Mestre, Veneția. Într-un comunicat oficial remis de Carabinierii din Veneția scrie că Matteo Politi așteaptă, în arestul Santa Maria Maggiore, îndeplinirea procedurilor de extrădare în România.

Italianul a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. După declanşarea anchetei, italianul a încercat să fugă din România, însă a fost prins în februarie 2019, într-un tren aflat în vama Curtici. A fost arestat preventiv o perioadă, dar apoi a fost eliberat.

”În perioada martie 2018 – 7.12.2018, inculpatul a exercitat acte specifice profesiei de chirurg plastician-estetician asupra a nouăsprezece paciente, în cadrul unor clinici de pe raza municipiului Bucureşti. În perioada martie 2018 – 07.12.2018, inculpatul a indus în eroare nouă persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică-estetică şi de medic cu drept de practică pe teritoriul României, folosind un numele fals şi a efectuat asupra acestora acte specifice calităţii de chirurg plastician-estetician, obţinând astfel un folos patrimonial injust constând în sumele de bani achitate de paciente pentru actele medicale exercitate asupra acestora, în valoare de aproximativ 13.880 de lei şi 10.150 de euro”, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.