Stiri

Guvernul anunta noi masuri de relaxare, incepand cu 15 iunie, referioare la calatorii, evenimentele private si reluarea activitatii mall-urilor

1 minute necesare pentru a citi articolul

Seful Cancelariei premierului Ionel Danca anunta noi masuri de relaxare valabile de la 15 iunie, referioare la calatorii, evenimentele private, reluarea activitatii mall-urilor.

Vor fi exceptate de la masura de carantinare/izolare persoanele sosite din tarile stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul National de Sanatate Publica, aprobate prin hotarare a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Persoanele care vin in Romania din tarile care fac obiectul exceptiei de la carantinare/izolare, dar care, inaintea plecarii din tara respectiva, nu au stat cel putin 14 zile pe teritoriul acesteia, intra in carantina/izolare la locuinta/ locatia declarata, impreuna cu colocatarii, inclusiv familia/apartinatorii, dupa caz.

Evenimentele private in spatii inchise se pot organiza cu participarea unui numar maxim de 20 persoane. Evenimentele private in spatii deschise se pot organiza cu participarea unui numar maxim de 50 persoane.

Se reiau activitatile in mall-uri, cu exceptia restaurantelor, cinematografelor si a locurilor de joaca.

De altfel, premierul Ludovic Orban a declarat incp de joi ca s-a decis ca din 15 iunie sa se renunte la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din tari cu numar mic de cazuri, dand exemplul Austriei,Greciei si Bulgariei. Mecanismul de evaluare va fi stabilit de catre Institutul National de Sanatate Publica. De asemenea, premierul a explicat ca se vor deschide mall-urile.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *