Stiri

”Îți trebuie ani lumină să ajungi cine sunt eu” VIDEO

2 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 12 Decembrie 2022, ora 14:21

319 citiri

Sute de români sunt blocaţi pe aeroporturile din Marea Britanie din cauza ninsorilor abundente care au căzut în ultimele ore.

Fără apă şi fără mâncare și cu nervii întinşi la maximum, oamenii au dormit în sălile de aşteptare, pe bagaje. Situaţia ar putea reveni la normal abia peste câteva zile, spun autorităţile.

Unul dintre românii blocaţi pe aeroporturile din Marea Britanie a cedat nervos şi şi-a rupt paşaportul în faţa reprezentanţilor aeroportului.

Vremea rea a blocat la sol aproape toate aeronavele de pe Stansted, Heathrow și Gatwick, iar la Luton situaţia pare a fi cea mai gravă.

Pasagerii au fost îmbarcați în aeronave, iar ulterior li s-a transmis că zborurile vor avea întârziere din cauza vremii nefavorabile, potrivit martorilor.

Potrivit informațiilor de pe site-ul aeroportului Luton, cel puțin zece zboruri au fost anulate luni dimineață, 12 decembrie.

Pasagerii ar fi fost dați jos din avioane și ținuți pe aeroport vreo explicație din partea companiei care opera zborurile spre România, după cum a declarat o româncă pentru Euronews.

„Nu primim nicio informație, nu știm cu ce zbor vom pleca, dacă vom avea alt zbor, când vom pleca. Inițial ne-au zis că îl reprogramează, după aceea ne-au spus că au anulat toate zborurile de astăzi. Avem o altă variantă cu un zbor la 9:30, care nu era programat și nu apare pe site-ul lor, nu știm dacă există, vocile pe aici spun că doar ne-au dat speranțe ca să nu facem scandal.”

Mai multe motive pentru care ar fi fost anulate zborurile

Pasagerii ar fi primit mai multe motive pentru care aeronavele nu au decolat.

„Ba că este vreme rea, ba că nu au cu se încarce bagajele, apoi de două ori au alimentat aeronava, ca la final să ne spune stewardesele că putem să plecăm, ele și-au terminat tura, pilotul nu mai poate să zboare după atâtea ore. Ne-au dat jos, ne-au spus să mergem la ghișeul B6, care nu există, după care am fost umiliți de câțiva angajați care ne-au spus să plecăm.”

„Nu știu să vă spun numărul pasagerilor, dar vă spun că aeronava spre Cluj nu a decolat, spre Timișoara nu a decolat, spre Craiova nu a decolat, București nu a decolat și Iași. Pot să vă asigur că suntem foarte mulți, sunt mulți părinți cu copii foarte mici care nu au primit nici să își încălzească apa pentru lapte.”Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *