Stiri

Mașină cu volan pe dreapta, fără asigurare și ITP, implicată într-un accident. Doi bărbați, posibil băuți, nu au vrut să recunoască cine conducea

2 minute necesare pentru a citi articolul

Sambata, 09 Martie 2024, ora 16:11

164 citiri

Mașină cu volan pe dreapta, fără asigurare și ITP, implicată într-un accident. Doi bărbați, posibil băuți, nu au vrut să recunoască cine conducea

Mașină lovită FOTO/ Pixabay

Poliţiştii din Suceava au indisponibilizat un autoturism cu volanul pe dreapta implicat într-un accident rutier produs pe o stradă din municipiu.

Poliţiştii au constatat că maşina nu are asigurare de răspundere civilă auto, nici inspecţie tehnică periodică, iar cei doi bărbaţi care se aflau în autovehicul în momentul producerii accidentului se contrazic cu privire la care dintre ei se afla la volan. În plus, unul dintre ei era beat, iar celălalt a refuzat testarea pentru stabilirea alcoolemiei,.

Accidentul rutier, în urma căruia o femeie aflată la volanul unei maşini a fost rănită, a avut loc vineri, 8 martie, în jurul orei 22:20, pe strada Nicolae Iorga din municipiul Suceava.

„Din primele verificări s-a stabilit faptul că un autoturism în care se aflau doi bărbaţi de 33 şi 36 de ani din municipiul Suceava a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de către o femeie de 36 de ani din municipiul Suceava. În momentul impactului în interiorul primului autoturism (prevăzut cu post de conducere pe partea dreaptă) se aflau două persoane de sex masculin, respectiv doi bărbaţi de 36 şi 33 de ani, fără a se putea stabili cu exactitate care dintre aceştia se afla la volanul vehiculului, între declaraţiile celor doi existând neconcordanţe”, informează Poliţia Suceava, sâmbătă.

Bărbatul de 33 de ani din autoturismul cu volan pe partea dreaptă a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au prelevat două mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.Al doilea bărbat a refuzat testul de alcoolemie şi prelevarea de probe biologice pentru stabilirea nivelului de alcool în sânge.

Femeia a cărei maşină a fost lovită a fost rănită. Ea a acceptat să fie testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma accidentului, poliţiştii au deschis dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi extinse cercetările în funcţie de probatoriul administrat şi a fi dispuse şi măsuri procesuale. De asemenea, autoturismul cu volan pe partea dreaptă a fost indisponibilizat, întrucât nu avea ITP şi nici RCA valabile.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.