CoronavirusStiri

Numarul infectarilor creste de la o zi la alta, peste 20.600 de americani au murit

1 minute necesare pentru a citi articolul

Statele Unite au inregistrat cel mai mare numar de decese cauzate de Covid-19. Si tot de peste Ocean s-a raportat si cel mai mare numar de contaminari cu virusul SARS-CoV-2, potrivit Universitatii John Hopkins.

Universitatea din Baltimore anuntase, sambata, ca in ultimele 24 de ore s-au inregistrat 1.920 de decese, o usoara scadere fata de vineri, cand au fost 2.108.

Cu toate acestea, Statele Unite raman cel mai afectate din cauza pandemiei de Covid-19. Pana acum, nu mai putin de 529.951 de americani au fost diagnisticati cu boala. Si 20.608 dintre ei au murit, se poate vedea pe harta care ilustreaza situatia in timp real, realizata de Universitatea Johns Hopkins.

La acest moment, mai mult de un sfert din cazurile oficial declarate in lume sunt in America, potrivit datelor prezentate de Johns Hopkins, actualizate continuu.

Inca de la mijlocul saptamanii precedente se inregistrau mai mult de 1.000 de noi decese zilnic, in pofida masurilor de izolare care au fost introduse treptat in diverse state.

Statul New York constituie de departe principalul focar al pandemiei americane, cu peste 7.000 de morti. Acolo s-a inregistrat o noua crestere record a numarului de decese raportate, de joi spre vineri (+799), iar numarul noilor spitalizari nu a fost niciodata atat de scazut, a afirmat joi guvernatorul Andrew Cuomo.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe www.ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *