Stiri

Numita in Consiliul Legislativ, judecatorul Mariana Mot se pensioneaza din magistratura. Fostul secretar de stat din timpul lui Toader va cumula pensia si salariul

1 minute necesare pentru a citi articolul

Judecatorul Mariana Mot de la Curtea de Apel Craiova si-a depus la Consiliul Superior al Magistarturii cererea de eliberare din functie prin pensionare, dupa ce Parlamentul a numit-o in functia de sefa a Sectiei de drept public din cadrul Consiliului Legislativ.

Solicitarea Marianei Mot urmeaza sa fie luata in discutie in sedinta de joi a Sectiei pentru judecatori a CSM.

Asa ca dupa depunerea juramantului pentru fucntia din Consiliul Legislativ, Mot va fi in situatia in care va cumula pensia de magistrat cu salariul.

Citeste si: Doi oameni cheie din guvernul Dancila, Toni Grebla si judecatoarea Mariana Mot, au fost numiti in functii de conducere in Consiliul Legislativ

Cine este Mariana Mot

Mariana Mot, judecator la Curtea de Apel Craiova, a fost adusa in minister in ianuarie 2017, inainte de adoptarea OUG 13/2017, de fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache. Ea a ramas in functie pe tot mandatul ministerial al lui Tudorel Toader.


Iata cum ii soptea Florin Iordache secretarului de stat din MJ ce sa zica in Comisia Juridica: De revizuire sa spui! (Video)

Mariana Mot este mama fostului deputat PSD Emil Mot, actual primar al orasului Slatina. Emil Mot a ajuns deputat PSD in 2012, gratie baronului PSD Olt, Paul Stanescu, in prezent vicepremier.

Pe de alta parte, mass-media a dezvaluit ca Mariana Mot ar fi nasa lui Judecator, unul dintre baietii interlopului Bercea Mondialu.

In mai 2019, Mariana Mot si-a depus candidatura pentru un post de inspector judiciar.

Citeste si: Incep dezertarile in Ministerul Justitiei? Un secretar de stat adus de Iordache candideaza la Inspectia JudiciaraCiteste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *