Stiri

O nouă țeapă de lux cu criptomonede, în România. Oameni ademeniți într-o schemă de îmbogățire rapidă finalizată dezastruos VIDEO

2 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 04 Iulie 2023, ora 14:18

186 citiri

O nouă țeapă de lux cu criptomonede, în România. Oameni ademeniți într-o schemă de îmbogățire rapidă finalizată dezastruos VIDEO

Percheziții într-un dosar de fraudă cu criptomonede FOTO captură video

Polițiștii investighează un nou caz de înșelăciune cu criptomonede, mai multe persoane fiind ademenite într-o schemă de îmbogățire rapidă finalizată dezastruos. Valoarea prejudiciului cauzat persoanelor vătămate este de aproximativ 1.580.000 de lei.

”La data de 4 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 6 percheziții în localitățile Râșnov și Hărman, din județul Brașov, și comuna Ștefăneștii de Jos, din județul Ilfov, la sediile unor societăți comerciale, domiciliile unor persoane și la locul de muncă al uneia dintre acestea. 2 mandate de aducere sunt puse în executare într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și spălare a banilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada august 2021 – mai 2022, persoanele bănuite ar fi indus în eroare mai multe persoane fizice, prin prezentarea unor proiecte de investiții în cryptomonede (comercializare de NFT-uri), dar acestea nu ar mai fi fost realizate”, potrivit unui comunicat remis presei de Poliția Română.

Sumele de bani încasate fraudulos ar fi fost folosite pentru achiziționarea unor active, prin persoane interpuse, în scopul ascunderii și disimulării adevăratei surse a sumelor de bani tranzacționate.

Valoarea prejudiciului cauzat persoanelor vătămate este de aproximativ 1.580.000 de lei.

În cadrul perchezițiilor efectuate, se urmărește descoperirea și ridicarea unor înscrisuri folosite și emise în activitatea infracțională, a unor medii de stocare, precum și a unor valori asupra cărora urmează să se instituie măsuri asigurătorii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, al polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov.

Luna trecută procurorii DIICOT din Ploiești au depistat un alt caz similar, însă frauda era cu mult mai mare, de peste 5 milioane de dolari, printre victime fiind importanți oameni de afaceri și sportivi.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.