Duminica, 29 Octombrie 2023, ora 03:25
1105 citiri
O angajată a unei agenții de pariuri, dată afară pentru că avea un minus de 1.330 de lei în gestiune, a dat societatea în judecată arătând că a acționat în interesul firmei. Judecătorul a anulat decizia de concediere, considerându-se că nu au fost respectate procedurile.
Printr-un proces deschis la Tribunalul Constanța, o casieră a unei agenții de pariuri a dat în judecată compania pentru care a lucrat, reclamând că a fost concediată abuziv.
În procesul de la Tribunalul Constanța, angajata concediată, care lucra la o agenție din Murfatlar, a arătat că a fost dată afară în urma unui control în care s-a descoperit că are în gestiune un minus de 1.330 de lei.
„De fapt, această lipsă provenea din faptul că un client fidel al agenţiei a pariat telefonic, urmând să aducă banii la terminarea programului de muncă al acestuia”, s-a apărat angajată agenției de pariuri. Casiera a mai arătat că a procedat așa „în interesul societăţii angajatoare, pentru a crește încasările societății și pentru a fideliza clientul”.
Angajata a arătat că „în acea zi avusese încasări de 20 de lei și, o încasare de 1.330 de lei era bine venită”.
„De asemenea, clientul era o persoană de încredere, care juca în mod regulat, iar riscul pentru societate era inexistent, ea fiind cea care garanta suma de bani, ceea ce s-a și întâmplat. În urmă controlului, fapta să a fost considerată lipsa în gestiune, iar ea a acoperit-o în 30 de minute, din fonduri proprii”, s-a mai apărat angajată care a contestat decizia de concediere.
Tribunalul Constanța a dispus anularea deciziei de concediere, constatând că angajată a fost dată afară fără a avea loc cercetarea disciplinară.
„Instanţa constată că în cauza, angajatorul a încălcat prevederile legale referitoare la convocarea salariatului la efectuarea cercetării disciplinare prealabile şi la efectuarea cercetării propriu-zise. În acest sens, niciun înscris din cele depuse la dosarul cauzei de intimata nu valorează convocare la efectuarea cercetării disciplinare prealabile, desemnarea comisiei de cercetare şi analiză faptelor salariatului cu întocmirea unui raport de cercetare. Astfel, prin niciun act comunicat anterior concedierii nu se aduce la cunoștință salariatului că este supus unei proceduri de cercetare disciplinară”, se arată în sentința Tribunalului Constanța, care nu este definitivă.
Articol preluat de la: ziare.com