Stiri

Peste 100 de locuințe inundate şi 42 de oameni evacuaţi după viiturile din Hunedoara

1 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 26 Iunie 2023, ora 10:09

76 citiri

Peste 100 de locuințe inundate şi 42 de oameni evacuaţi după viiturile din Hunedoara

ISU Hunedoara au intervenit cu 20 de mijloace tehnice în urma inundațiilor FOTO ISU

Trei sate care aparţin de comuna Baia de Criş din judeţul Hunedoara au fost grav afectate de viituri, în urma ploilor puternice de duminică. Noaptea trecută peste 100 de gospodării au fost inundate şi 42 de oameni au fost evacuaţi din calea apelor.

Satele afectate de ploile torenţiale care au produs viituri puternice sunt Rişculiţa, Rişca şi Baldovin din comuna Baia de Criş.

”Pompierii Secţiei Brad şi ai Detaşamentului Deva din cadrul I.S.U. Hunedoara au intervenit cu 20 de mijloace tehnice pentru a pune în siguranţă atât persoanele afectate de inundaţii, cât şi bunurile materiale şi animalele aflate în pericol. Salvatorii hunedoreni au evacuat din locuinţe 42 de locuitori ai satului Rişca şi au salvat 11 animale din gospodăriile unde a pătruns apa. La această ora, pompierii intervin cu motopompe de capacitate medie şi mare pentru evacuarea apei”, a transmis ISU Hunedoara.

În acelaşi timp, echipe de drumari acţionează pentru eliberarea de aluviuni şi pentru reparaţiile necesare la Drumul Judeţean 762, care este blocat între Rişculiţa şi Baldovin.

Alimentarea cu energie electrică a celor trei localităţi inundate a fost întreruptă şi se lucrează pentru reluarea furnizării curentului electric.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.