Stiri

Șoferul de 19 ani beat care a omorât trei tineri în Alba a contestat măsura arestării. Avea aproape 2 grame de alcool în sânge

2 minute necesare pentru a citi articolul

Luni, 28 August 2023, ora 20:17

94 citiri

Șoferul de 19 ani beat care a omorât trei tineri în Alba a contestat măsura arestării. Avea aproape 2 grame de alcool în sânge

Șoferul a fost aerstat preventiv FOTO captură video

Autorul accidentului în urma căruia trei tineri din Alba și-au pierdut viața, Eduard Norbert Palko (19 ani), a cerut să fie cercetat în arest la domiciliu, sau chiar sub control judiciar.

Acesta a făcut contestație la măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile, dosarul urmând să fie transferat la Tribunalul Alba. Palko este acuzat de conducere sub influența băuturilor alcoolice și ucidere din culpă.

”La data de 27.08.2023, în jurul orei 03:00, inculpatul, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice (având o îmbibație alcoolică de 1,94 g/l alcool pur în sânge la ora 04:12, respectiv 1,81 g/l alcool pur în sânge la ora 05:13), a condus autoturismul marca VW Golf, în care se afla singur, pe DN 1, direcția de deplasare Sîntimbru Fabrică – Alba Iulia și, în momentul în care a ajuns la km 387+700 m, a surprins și accidentat pe persoanele vătămate B., D. și S., acestea decedând la fața locului”, a transmis, luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Potrivit modificărilor legislative care au intrat recent în vigoare, acesta nu mai poate fi condamnat, în instanță, la o pedeapsă cu suspendare, magistrații find obligați să pronunțe închisoare în regim de detenție. Modificarea legislativă se referă la accidentele mortale provocate de șoferii aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului P. Eduard pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și ucidere din culpă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27.08.2023 şi până la data de 25.09.2023, inclusiv. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpat, prin apărător, privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, se precizează în minuta hotărârii de la Judecătoria Alba Iulia. Inculpatul a contestat decizia, dosarul urmând să fie transferat la Tribunalul Alba.

Mașina care a spulberat trei tineri pe DN1

Accidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.30. Victimele au fost, sâmbătă noapte, pentru a petrece într-un club din Alba Iulia, iar apoi s-au întors spre casă. La un moment dat, au vrut să meargă la o benzinărie din apropiere. Cei trei au fost spulberați sub ochii prietenilor lor.

Pe șosea au rămas bucăți din corpurile victimelor. Unuia dintre tineri i-au fost retezate picioarele de la genunchi în jos, iar bucăți din corpurile victimelor au fost împrăștiate pe o suprafață de zeci de metri. Polițiștii de la criminalistică au avut nevoie de câteva ore pentru a putea aduna bucăți din corpurile victimelor, împrăștiate pe drum și pe câmpul de pe marginea șoselei.

Zona unde a avut loc accidentul

Mașina a fost găsită în câmp la circa 200 de metri de locul accidentului. Se presupune că autoturismul avea până la 150 km la oră.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.