Stiri

Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic in Romania. Ramane sa vedem cate sunt cazurile de Covid-19

1 minute necesare pentru a citi articolul

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune ca sunt 650 de persoane care mor zilnic in Romania in mod curent. “Ramane sa vedem cate sunt cazurile de Covid-19”, a afirmat Rafila.

“Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic in Romania in mod curent. Ramane sa vedem cat, cazurile de infectie cu Covid-19, cat reprezinta din aceste 650 de cazuri. Ce e interesant, apropo de fragilitate, este ca noi avem in Romania 14.000 de pacienti care fac dializa. Deci doar 14.000. Daca fac eu asa o socoteala, mai putin de unu la mie din populatia Romaniei. Avem mai putin de unu la mie din populatie cu dializa si avem 20% dintre decese pacienti cu dializa”, a afirmat Rafila la Marius Tuca Show.

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie sustine ca epidemia de coronavirus va dura aproximativ doi ani si ca distantarea sociala ar trebui pastrata si dupa aceea.

“Eu cred ca trebuie sa reducem oricum activitatea sociala, adica sa nu ne intaorce, la modelul anterior. Probabil ca vor exista relaxari in cursul perioadei de vara. Punctul meu de vedere a fost si mi-l mentin legat de o evolutie de doi ani a acestei epidemii”, a afirmat Alexandru Rafila.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe www.ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *