Stiri

Trebuie sa completam declaratia pe propria raspundere chiar daca mergem doar pana la chioscul de langa bloc

1 minute necesare pentru a citi articolul

Autoritatile au venit cu noi raspunsuri la intrebarile primite in ultima perioada in legatura cu restrictiile impuse prin ordonante militare.

Astfel, multi cetateni se intrebau daca trebuie completata declaratia pe propria raspundere indiferent de motivul pentru care iesim din casa, mai exact daca mergem doar pana la chioscul din coltul strazii sau la piata de langa bloc?

Reprezentantii guvernului precizeaza ca ordonantele militare in vigoare reglementeaza clar motivele si modalitatea in care se realizeaza circulatia tuturor persoanelor in afara locuintei/gospodariei, precum si in mod particular circulatia persoanelor care au implinit varsta de 65 ani.

In prevederea care reglementeaza deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor nu este mentionata vreo exceptie conditionata de proximitatea unitatii alimentare, sens in care ordonanta se aplica unitar indiferent de distanta la care este situat magazinul.

Cu alte cuvinte, suntem obligati sa prezentam autoritatilor o declaratie pe propria raspundere completata chiar si in cazul in care am iesit pana la magazinul din coltul strazii sau de langa locuinta.

Vezi mai multe raspunsuri oficiale la cele mai arzatoare intrebari despre restrictiile impuse in Romania.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Citeste articolul complet pe www.ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *