Stiri

Un medic veterinar din Craiova ar fi făcut operații câinilor pentru a le modifica aspectul. Ce au descoperit oamenii legii la percheziții

1 minute necesare pentru a citi articolul

Vineri, 23 Iunie 2023, ora 16:04

173 citiri

Un medic veterinar din Craiova este bănuit de poliţişti că a făcut intervenţii chirurgicale asupra mai multor câini pentru a le modifica aspectul, dar şi pentru că ar fi înscris date nereale în paşapoartele animalelor.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a anunţat că poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au făcut vineri, trei percheziţii domiciliare, două în municipiul Craiova şi una în comuna Melineşti.

“În fapt, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Craiova, în calitate de medic veterinar, este bănuit că în perioada 2021-2022 ar fi efectuat intervenţii chirurgicale asupra mai multor exemplare canine, destinate a modifica aspectul unui animal.De asemenea, acesta este bănuit că ar fi înscris date neconforme realităţii în paşapoartele animalelor.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă, iar în comuna Melineşti au fost identificate 33 de exemplare canine, cu vârste cuprinse între trei săptămâni şi opt ani (24 cane corso, patru american bully, doi mastino napoletano, un presa canario, un amstaff şi un ciobănesc de Asia Centrală), dintre aceştia patru prezentând urechile cupate, iar zece prezentau urechile cupate şi cozile tăiate”, a transmis IPJ Dolj.

Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative şi fals material în înscrisuri oficiale.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.