Stiri

Unde cultivau canabis traficanții de droguri din zona Moldovei. În loc de haine aveau ghivece cu plante VIDEO/FOTO

2 minute necesare pentru a citi articolul

Duminica, 09 Octombrie 2022, ora 16:13

0 citiri

Traficanții de droguri din România inventează noi metode de a-și proteja culturile de canabis. La o percheziție recentă a poliției și DIICOT, investigatorii au descoperit unde își ascundeau infractorii ”afacerile”.

Șapte persoane au fost arestate preventiv într-un dosar de trafic de droguri în umra unei acțiuni ample a autorităților în zona Moldovei.

Traficanții aveau plante de canabis peste tot prin case, iar unul dintre ei își transformase dresingul într-un adevărat incubator pentru plantele din care urmau să se facă drogurile.

”La data de 08.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vaslui împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au pus în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Iași și în municipiul Huși, județul Vaslui, în cadrul unui dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate de către organele de cercetare penală aproximativ 2,4 kilograme de canabis și 1,4 kilograme de plante de canabis, semințe de canabis, aproximativ 2 grame de cocaină, sumele de 51.674 de lei şi 17.740 de euro, trei cântare, trei grindere, un aparat de vidat, 150 de articole pirotehnice și mai multe componente ale unei instalații pentru întreţinerea de culturi indoor.

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu luna mai 2021, 10 inculpați au procurat, depozitat, preparat şi vândut droguri de risc (canabis), consumatorilor din județele Iași și Vaslui.

Totodată, doi dintre inculpaţi au înființat și întreținut culturi de canabis, indoor și outdoor, drogurile obținute fiind fiind comercializate pe raza judeţelor menţionate.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vaslui au fost conduşi, în vederea audierii, cei 10 inculpaţi, procurorii dispunând măsura rețineri față de 7 dintre aceştia şi măsura controlului judiciar faţă de alţi trei inculpați.

În cursul zilei de 09.10.2022, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de 7 inculpați.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de Biroul de Analiză a Informațiilor Vaslui”, au transmis DIICOT și POliția.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *