Stiri

Vlogger celebru, prins în timp ce încerca să mituiască polițiștii. Pe internet, tânărul a făcut carieră îndemnând oamenii să respecte legea

2 minute necesare pentru a citi articolul

Vineri, 08 Septembrie 2023, ora 14:32

362 citiri

Vlogger celebru, prins în timp ce încerca să mituiască polițiștii. Pe internet, tânărul a făcut carieră îndemnând oamenii să respecte legea

Ciprian Dafinescu, în timpul unui experiment social FOTO Captură Video YouTube/ Genul programului COMEDIE

Ciprian Dafinescu, un vlogger cunoscut din Ploiești, a fost prins în timp ce încerca să mituiască echipajul de poliție care l-a oprit, după ce oamenii legii au constatat că Porsche-ul pe care îl conducea avea inspecția tehnică periodică expirată.

Tânărul s-a remarcat în mediul online tocmai pentru experimentele sociale pe care le filma, prin care îndemna cetățenii să fie cât mai corecți și să respecte legea, precum și normele de conduită morală.

Ciprian Dafinescu are peste 38.000 de urmăritori pe Instagram și 264.000 de abonați pe canalul de YouTube.

(Experiment social filmat de vlogger)

Europol: ”Poliție vs Vlogger = 1 – 0”

Sindicatul Europol a făcut cazul public prin intermediul unei postări pe Facebook, unde a relatat cronologia evenimentelor.

”În urmă cu câteva seri colegii noștri din cadrul Postului de Poliție Păulești, județul Prahova au oprit un Porsche care avea inspecția tehnică periodică expirată.

La volanul mașinii se afla un tânăr ploieștean cunoscut pentru clipurile postate în mediile on-line prin intermediul cărora realiza diverse experimente sociale cu ajutorul cărora îndemna cetățenii să fie cât mai corecti și să respecte legea, precum și normele de conduită morală.

După ce i-au adus la cunoștință fapta pentru care va fi sancționat, colegii noștri i-au cerut să rămână la mașină. Cu toate acestea, la scurt timp, șoferul a ieșit din mașină și a venit spre echipaj cu cartea de identitate a autoturismului în mână. El le-a spus colegilor, care deja scriau procesul verbal de contravenție, că a uitat să le înmâneze acest document, deși nu i-a fost solicitat, și că în interiorul acestuia „se află ITP-ul””, a scris Sindicatul Europol pe Facebook.

”500 de lei cu titlu de mită”

În așa-zisul document prezentat ulterior se aflau 500 de lei, sub formă de mită, ca vloggerul să scape basma curată. A fost solicitată intervenția DGA pentru realizarea flagrantului.

”Colegul nostru, Sever, a verificat conținutul documentului constatând că în interiorul acestuia nu se află vreo anexă a certificatului de înmatriculare cu holograma dovezii efectuării inspecției tehnice periodice, ci suma de 500 lei, cu titlu de mită pentru a-i determina să nu aplice măsurile legale. Imediat, colegii au solicitat sprijinul angajaților DGA pentru a realiza flagrantul, lucra care s-a și întâmplat.

Acum, vlogger-ul s-a ales cu un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”dare de mită” și sperăm cu această ocazie că va avea timp suficient să reflecteze la a-și însuși principiile de conduită socială și de moralitate pe care le-a promovat de-a lungul timpului în mediul virtual.

Morala poveștii?… Atunci când pozezi în formator de opinie vertical, încearcă să o faci și în viața de zi cu zi, nu doar pe Youtube”, mai arată Sindicatul Europol.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.