Tenis

Cu ce l-a avut la mână Simona Halep pe Patrick Mouratoglou. Francezul a fost constrâns să-și declare vina

2 minute necesare pentru a citi articolul

Sambata, 09 Martie 2024, ora 05:02

159 citiri

Cu ce l-a avut la mână Simona Halep pe Patrick Mouratoglou. Francezul a fost constrâns să-și declare vina

Patrick Mouratoglou și Simona Halep FOTO facebook

Simona Halep a făcut o serie de declarații, la Antena 3 CNN, care au lămurit câteva dileme în privința cazului ei de dopaj, care i-a atras o suspendare de patru ani.

Aceasta a fost redusă la nouă luni, dar Simona a stat departe de tenis un an și cinci luni. La câteva luni după ce Tribunalul de la Londra a dictat acea pedeapsă drastică pentru ea, antrenorul Patrick Mouratoglou a apărut și a făcut o declarație, prin care își recunoștea vina față de faptul că românca a primit acele suplimente contaminate.

„(n.r. Patrick Mouratoglou) Şi-a asumat din octombrie 2022, de fapt toţi cei de la academie au semnat nişte formulare, că ei au recomandat aceste suplimente. Nu au fost date public, dar tribunalul de la Londra a ştiut, chiar dinainte de interogatoriul meu.

A fost o neglijenţă şi ghinonul meu ca să spun drept. Neglijenta din partea echipei că nu au verificat aşa cum ar fi trebuit să verifice, dar este şi o întâmplare, un ghinion că nu avea ce să caute acea substanţă în acest supliment”, a spus Simona Halep, la Antena 3.

Când a venit în țară, Simona Halep a dezvăluit că ea și avocații care au reprezentat-o la TAS vor porni acțiuni împotriva celor care au prejudiciat-o.

„Când am primit decizia TAS şi am vorbit cu avocaţii eram foarte bucuroasă. Vom discuta pe parcurs acest aspect (n.r. deschiderea de noi procese) şi voi face tot ceea ce trebuie. Pentru că a fost incorect tot ce s-a întâmplat.

Mouratoglou… de fapt echipa şi, implicit, şi el mi-au recomandat aceste suplimente. Sunt convinsă că nu a făcut-o cu rea intenţie sau cu alte lucruri greşite, dar a fost o greşeală pe care am plătit-o foarte, foarte scump. Însă, a fost o greşeală, atâta tot, nicio intenţie de doping”, a spus Simona Halep, pe Aeroportul Henri Coandă.

Simona Halep a primit dreptul la o despăgubire de 20.000 de euro, în urma deciziei TAS și a dat în judecată firma care a fabricat suplimentul contaminat, dar nu are de gând să se oprească aici.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.