Tenis

”Este oribil ce se întâmplă. Mie nu mi-au dat nici măcar un e-mail”

2 minute necesare pentru a citi articolul

Sambata, 09 Martie 2024, ora 01:52

217 citiri

Tara Moore, fost număr 1 la dublu din Marea Britanie, a fost exonerată de o încălcare a regulilor antidoping.

Moore, care a stat pe tușă 19 luni pentru că a mâncat carne contaminată, nu și-a putut recupera punctele pierdute în clasamentul WTA și nici nu a beneficiat de tratamentul Simonei Halep, care a primit imediat o invitație la Miami Open.

„E grozav că Simona Halep este capabilă să se pună pe picioare atât de repede. E rușinos că nu se întâmplă același lucru pentru mine și pentru alți jucători care au fost exonerați și care nu sunt atât de sus în ierarhie.

WTA are nevoie de o regulă conform căreia, dacă o jucătoare este găsită fără nicio vină sau vinovată doar de neglijență, ar trebui să i se ofere cel puțin un clasament protejat. Nici măcar un e-mail de bun venit înapoi sau iată un permis pentru turneele pe care nu ai apucat să le joci când ai fost acuzat pe nedrept. Este doar descurajant.

Nu cer un wildcard în Miami, cer un clasament protejat. De asemenea, Simona a fost suspendată d9 luni, în cazul meu s-a constatat că nu am nicio vină sau neglijență după 19 luni. Din nou, nu am nimic cu Simona. Mă bucur că s-a întors să joace din nou, dar acest proces este oribil”, a comentat ea.

Cazul Tara Moore

Moore a fost suspendată provizoriu în iunie 2022 din cauza prezenţei unei substanţe interzise într-o probă pe care a furnizat-o în timp ce concura la un eveniment WTA 250 la Bogota, unde a pierdut în finală.

ITIA spunea că eşantionul ei „A” conţinea metaboliţi de nandrolon şi boldenonă. Ambele substanţe se află pe lista de interdicţii a Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA) din 2022.

Moore a declarat că nu a luat niciodată în mod conştient o substanţă interzisă.

La sfârșitul anului 2023, ITIA a precizat că un tribunal independent a stabilit că sursa substanţei interzise a fost carnea contaminată consumată de ea şi de o altă jucătoare, Barbara Gatica din Chile, în zilele dinaintea recoltării probei. „În consecinţă, nu s-a impus nicio perioadă de ineligibilitate pentru jucătoare, iar suspendările provizorii impuse în cadrul Programului Antidoping pentru Tenis au fost ridicate imediat”, a transmis ITIA.Articol preluat de la: ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.