Tenis

„Să fim serioși, roxadustatul nu se găsește în papanași. E posibil să se mai fi dopat”

2 minute necesare pentru a citi articolul

Duminica, 28 Mai 2023, ora 17:39

752 citiri

Simona Halep, demolată chiar din România: „Să fim serioși, roxadustatul nu se găsește în papanași. E posibil să se mai fi dopat”

Simona Halep este suspendata FOTO facebook

Simona Halep este de opt luni în mijlocul unui scandal de dopaj, care nu are cum să se termine bine pentru ea.

Deși opinia publică din România este în mare parte solidară cu ea, există și personaje care nu sunt de acord cu zidul ridicat în jurul fostului lider mondial.

Una dintre ele este fostul manager de comunicare al Gabrielei Ruse, jurnalistul Andrei Nourescu, care a avut o părere tranșantă despre situația Simonei Halep.

„Nu înțeleg de ce într-un caz de dopaj cum e al Simonei Halep, toată lumea o apără până în pânzele albe și nu concepe nici măcar 1% ca totuși să se fi dopat, deși analizele asta spun!

În schimb, la un Lucian Bute sau la Loredana Toma… N-am auzit pe nimeni să o apere pe Loredana Toma așa! De ce? Sau pe Lucian Bute! Și să sară: ‘Nu, domne, cum să fie posibil așa ceva?’. Toată lumea e convinsă că Simona n-ar face așa ceva. Dar Lucian Bute de ce ar face, de exemplu?Adică de ce despre un sportiv poți considera că e în stare de așa ceva, despre altul nu? Mi se pare o punere așa prea sus pe un piedestal, fără a avea ceva concret, știi? Eu sunt un om foarte pragmatic și oricât de dragă mi-ar fi Simona Halep, fără să nu-i recunosc performanțele uriașe la care a ajuns, până una-alta, eșantionul ei de urină asta spune, că organismul ei conținea roxadustat!

Care substanță, oricât ar încerca alții să ne spună fel și fel de povești, nu se găsește nici în cafea, nici în mușchi de vită, nici în papanași! Nici nu ți-o putea turna cineva ca un praf. Este o substanță din cea mai gravă categorie de dopaj. Se ia pe cale injectabilă, nu ajunge întâmplător în organism. Aaa, ok, că ai luat alte substanțe care conțineau aia, le-ai luat” a spus Andrei Nourescu la podcastul Geaninei Iacob, conform adevarul.ro.

Întrebat dacă Simona Halep s-ar mai fi putut dopa înainte de testul pozitiv de la US Open fără să fie prinsă, Nourescu a răspuns răspicat: „Este foarte posibil! Pentru că această categorie de substanță dispare din organism la un anumit timp! Poate fi o lună, două, trei.

El consideră că Halep ar trebui să-și asume greșeala făcută „Și asta cu faptul că poți să invoci că n-ai știut ce conține… Ok, am luat niște substanțe pentru efort. Bun, n-am știut că ele conțin ce conțin. Și așa vrei să scapi? Păi atunci oricare sportiv prins dopat ar putea să spună: Păi n-am știut! Am luat ceva ce n-am știut. Și scapă toți atunci”

Pe motiv că n-au știut. Mi s-ar părea un precedent, de asta cred eu că nu va scăpa. Indiferent că a știut sau n-a știut. Presupunând că n-a știut că ce a luat conținea niște substanțe interzise, pe care le-a luat și nu te absolvă. Asta este, trebuie să plătești! Oricare sportiv care va fi prins dopat de acum înainte poate zice ca și Simona: ‘Păi n-am știut că am luat alea! Pe mine de ce să mă suspendați?’. Și atunci n-ar mai fi nimeni suspendat. S-ar termina cu dopajul”, a punctat jurnalistulCiteste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *