Vacanta

Cele două obiective cu care România a intrat în topul celor mai spectaculoase castele din Europa, votate de turiști FOTO

3 minute necesare pentru a citi articolul

România nu duce lipsă de locuri spectaculoase ce au devenit adevărate atracții turistice. Delta Dunării, Transalpina, Transfăgărășan, castele, munți, biserici și mănăstiri, sunt doar câteva dintre locurile care atrag turiștii ca un magnet.

Turiștii din toată Europa au votat cele mai spectaculoase castele de pe continent, iar România nu putea să lipsească din acest top. Astfel, Castelul Bran și Castelul Corvinilor intră în top 17 cele mai frumoase castele din Europa, potrivit europeanbestdestinations.com.

Castelul Corvinilor – Hunedoara

Castelul Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.

Castelul Hunedoarei este cea mai mare construcție medievală cu dublă funcționalitate (civilă și militară) din România aflată încă în picioare. Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Iancu de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaști. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Castelul a fost restaurat și transformat în muzeu.

Cetatea a fost una dintre cele mai mari și vestite proprietăți ale lui Iancu de Hunedoara. Construcția a cunoscut în timpul acestuia însemnate transformări, servind atât drept punct strategic întărit, cât și drept reședință feudală. Cu trecerea anilor, diverșii stăpâni ai castelului i-au modificat înfățișarea, îmbogățindu-l cu turnuri, săli și camere de onoare.

În aripa castelului numită Matia se mai deslușește destul de vag, o pictură referitoare la legenda cu corbul de la care se zice că își trag numele urmașii lui Ioan de Hunedoara (Corvini). În curtea castelului, alături de capela zidită tot în timpul lui Ioan de Hunedoara, se află o fântână adâncă de 30 de metri. Conform legendelor, această fântână ar fi fost săpată de trei prizonieri turci, cărora li s-a promis libertatea dacă vor ajunge la stratul de apă. Dar după 15 ani de trudă, când au terminat fântâna, stăpânii nu s-au ținut de cuvânt. Se spunea că inscripția de pe zidul fântânii înseamnă „Apă ai, inimă n-ai!”.

Castelul Bran

Castelul Bran este un monument istoric și arhitectonic situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov. Castelul Bran a fost ridicat acum mai bine de 600 de ani și inițial a fost o fortăreață cunoscută sub numele de Dietrichstein, construită de Ordinul Cavalerilor Teutoni în anul 1212, care a fost cucerită de sași spre sfârșitul secolului al XIII-lea.

Castelul a fost restaurat în perioada 1920-1927 sub conducerea arhitectului Curţii Regale, Carol Liman. În timpul Reginei Maria, castelul a cunoscut perioada sa de glorie ca reşedinţă regală, fiind unul dintre locurile preferate ale reginei. De asemenea, inima acesteia a fost îngropată la Bran pentru scurt timp. În prezent, Castelul Bran este proprietatea urmaşului Principesei Ileana, Dominic de Habsburg.

Motivul principal pentru care turiştii străini aleg să viziteze Castelul Bran este reprezentat de legenda care s-a creat în jurul acestuia și a Contelui Dracula.

Personajul Contele Dracula apare pentru prima dată în romanul “Dracula”, scris de scriitorul irlandez Bram Stoker şi publicat în 1897 în Anglia.

Topul complet al castelelor de basm din Europa

1. Palatul Pena, Portugalia

2. Castelul Alcazar, Spania

3. Castelul Ravadinovo, Bulgaria

4. Castelul Neuschwanstein, Germania

5. Castelul Hohenzollern, Germania

6. Castelul Conwy, Regatul Unit

7. Castelul Eltz, Germania

8. Castelul Chambord, Franța

9. Castelul Culzean, Scoția

10. Castelul Eilean Donan, Scoția

11. Castelul Windsor, Anglia

12. Castelul Corvinilor, România

13. Castelul Chenonceau, Franța

14. Castelul Hohenwerfen, Austria

15. Castelul Bran, România

16. Castelul Schwerin, Germania

17. Castelul Lichtenstein, GermaniaCiteste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *